KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Iz Napretka za blagdane

05.04.2016. - Održana Druga izložba likovnih djela, uskršnjih jaja i rukotvorina povodom Uskrsa i Dana Općine Kakanj

 

Dvorana Pastoralnog centra župe Kakanj u proteklu subotu i nedjelju, bila je mjesto održavanje Druge izložbe likovnih djela, uskršnjih jaja-pisanica i raznih rukotvorina, a povodom Uskrsa i Dana općine Kakanj.

Od ulja na platnu, preko akrilika, drvoreza i nekoliko zanimljivih instalacija, izložba je imala privlačnu raznovrsnost, te su posjetioci i u subotu prilikom otvaranja i u nedjelju, drugog dana izložbe sa izraženom znatiželjom razgledali ova djela i pokazali interes za kupovinom nekih od radova.

Ovom prilikom izlagali su: Zvonko Ostojić, Željko Majstorović, Tomo Hrgota, Nermin Kozlo, Jadranka Kalin, Mersija Bukvić, Ana Jonjić, Ivica Tomičić, Mevlida Huskić, Udruga žena “Rad i nada”, Ernest Zuder, Snježana Filipović i žene iz Čatića i Josip Gujić.

josip_gujicJosip Gujić, predsjednik HKD Napredak, podružnica Kakanj

Predsjednik kakanjske podružnice HKD Napredak, Josip Gujić, govoreći o izložbi, ističe: “Ovo je druga izložba, povodom Uskrsa i Dana općine Kakanj. U odnosu na prošlu godinu imamo i nove izlagače, a riječ je o ženama iz Čatića i Udruge Rad i dobro, koju vodi Jozefa Anić.Napredak je, ovdje u ovoj zgradi dobio prostorije i time bolje uvjete za rad. Na ovaj način pokazujemo dio onoga što smo pripremili povodom ovih blagdana, jer naš novi sadržaj planiramo realizovati uz suradnju sa Gradskom bibliotekom i mladima iz Alter Vala.Riječ je o tribini koja će biti realizovana u Gradskoj biblioteci u petak 08. 04.2016. Sa početkom u 18,00 sati.”

Pored ove najave predsjednik Gujić je podsjetio da je pokrovitelj prošlogodišnje Izlože bio općinski načelnik Nermin Mandra, dok je ovogodišnji pokrovitelj predsjedavajući Općinskog vijeće Kakanj Slaven Katičić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u