KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Imam borbenost kao košarkaši Kaknja

08.09.2017. - Igor Đuković je u prošloj sezoni igrao nekoliko puta protiv Kaknja i kaže da mu se svidjela borbenost koju je imao kakanjski tim u susretima protiv SPARS-a. Pošto je i sam borben, misli da će se dobro uklopiti u tim Kaknja

igordjukovicIgor Đuković, Valjevac sa međunarodnim iskustvom

U subotu 9. septembra sa početkom u 18,00 sati u kakanjskoj sportskoj dvorani, košarkaši Kaknja igraju treću pripremnu utakmicu za nastupajuću sezonu, a sa druge strane će se naći ekipa sarajevskih Spars-a. Zgodna je to prilika da predstavimo ješ jednog novog košrakaša Kaknja, jer je riječ o igraču koji je prošle sezona nastupao za Sparsovce. Dakle, predstavljamo Igora Đukovića. Počinjemo izjavom koju je dao novinarima još na prozivci 25. augusta. Tada je rekao:

- Dolazim iz Valjeva. Možda me poznajete od prošle godine, igrao sam u Sparsima.Prije toga igrao sam u Portuglu, Makedoniji i Srbiji. Šta me je motiviosalo da dođem u Kakanj? Pre svega trener Pandža. Imao sam priliku u prošloj sezoni igrati u Kaknju i protiv Kaknja. Svidela mi se borbenost koju su pokazivali košarkaši Kaknja. I ja sam borben. Mislim da ćemo se svi dobro uklopiti i od nas očekujte, tokom sezone, dobre rezultate. Igram na pozicijama četri i pet.

Igorova statistika u utakmicama SPARS-Kakanj

Zapamtili smo Igora u dresu SPARS-a. U prošloj sezoni je tri puta bio u ekipi koja je igrala protiv Kaknja.Dva puta u Sarajevu i jednom u Kaknju. Na dresu je imao broj 85 i po tome je bio lako uočljiv.U prvoj utakmici, koja se igrala u Sarajevu, u koš Kaknjaca ubacio je 11 poena, imao pet skokova i jednu asistenciju. U Ligi 6, odigrao je kontra Kaknja dvije utakmice, i na njima ukupno ubacio 17 poena, uz pet skokova i jednu asistenciju. U sve tri utakmice protiv Kaknja na terenu je proveo 61 minutu.

Upoznajmo Igora

Igor Đuković je rođen 28. novembra 1987. godine.Visok je 202 cm i igra na pozicijama krila i centra. Metalac iz Valjeva je košarkaški klub poznat na pristorima ex-Jugoslavije i stariji ljubitelji košarke sigurno pamte ovu ekipu, a Igor je prve košarkaške korake napravio upravo u ovom gradu i Klubu. Igrao je i za valjevski Gimnazijalac. Iz Valjeva je otišao veoma mlad. U godinama kada je čekao punoljetstvo, u sezoni 2004/2005 odlazi u Novi Sad. Ovdje ostaje sve do kraja 2010. godine igrajući za NIS Vojvodinu, Novi Sad i Sportski key. Sljedeću sezonu je igrao u Makedoniji u Skopskom MZT-u. Pošto Valjevci toliko vole košarku, osnovali su i svoju rekreativnu ligu i nazvali je Kolubarska basket liga u kojoj je Igor igrao za studentski tim Alfa Univerzitet, poslije čega završava u beogradskom Beovuku. U trećoj sezoni, 2013/2014, koju je igrao za Beovukove bio je najbolji igrač Prve B lige Srbije.Bila je to ulaznica za odlazak u Portugal gdje je uspješno igrao za tim Barcelos Hotel Terco, odakle je prošle godine stigao u sarajevske SPARS-e. Od 25. augusta ove sezone igrač je Košarkaškog kluba Kakanj.

Adib Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u