KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Igrači i treneri o utakmici Kakanj-Spars

13.03.2016. - O sinoć odigranoj utakmici u Ligi 6 za prvaka govore treneri Bajramović i Pandža, te igrači Čampara i Dedić

tomic_spars

Prva utakmica košarkaša Kaknja u Ligi 6 za prvaka, odigrana je sinoć pred oko hiljadu gledalaca u sportskom i navijačkom ambijentu kakav je karakterističan za sportsku dvoranu u Kaknju. Poslije utakmice koju su domaći riješili u svoju korist rezultatom 80:66, razgovarali smo sa igračima Sani Čamparom, Erminom Dedićem i trenerima Mensurom Bajramovićem i Josipom Pandžom.

sani_camparaSani Čampara: Treba nam bolja atmosfera u ekipi

- Dobro smo otvorili utakmicu, međutim kasnije smo popustili. Pala nam je koncentracija i mislim da je to osnovni razlog za poraz. Zadovoljan sam provedenim vremenom na terenu jer ovo mi je prva sezona u prvom timu, a iz utakmice u utakmicu dobijaću i više vremena pa će i moj učinika biti još bolji. U nastavku lige 6 mislim da u ekipi moramo napraviti bolju atmosferu, moramo se više skoncentisati na utakmici i tako doći i do pobjeda u ovom takmičenju.

dedic_gajicErmin Dedić: Sparsi nisu izdražali pritisak našeg terena

- Sparsi su se oslonili na mlade igrače, a oni su se borili koliko su mogli. Očigledno je da nisu izdržali pritisak naše ekipe i ovog terena. Periodi sa jakom odbranom i brzim trčanjem donijeli su rezultat u našu korist.

mensur_bajramovicMensur Bajramović: Nije bilo lako ali ni Kakanj nas nije dobio bez borbe

- U Ligu 6 smo ušli sa podmlađenom ekipom kojoj trebaju utakmice u kojima će se izgrađivati njihov potrencijal. To je naš plan. Borba za visok plasman traži i više finansijskih sredstava koje nemamo.Zato smo odlučili da ovi talentovani igrači stiču iskustvo i ovo će za njih biti jako značajno.Večeras nije bilo lako, ali ni Kakanj nas nije dobio bez borbe. Ni njima nije bilo lako pobjediti. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Mi imamo manjak iskustva u napadanju odbrane kakvu je Kakanj večeras igrao. U periodu najbolje odbrane Kaknja nismo pogodile neke očekivane šuteve i tada je napravljena razlika koja je odlučila pobjednika.Drugo poluvrijeme smo bili ravnopravni ali je to bilo nedovoljno da dobijemo ovu utakmicu.

pandza_mlaodstJosip Pandža:Tri perioda igre nisu zadovoljila moje kriterije

- Imali smo lošiji ulazak u utakmicu. Mislim da je to pritisak starta u Ligi 6.Primili smo puno poena u prvoj četvrtini. Međutim u drugih deset minutatotalno druga slika.Ostavili smo protivnika na samo dva poena, U nastavku gosti nam se nisu ozbiljnije približili. Druga četvrtina je ključ cijele utakmice, međutim nijedan od preostala tri perioda nisu zadovoljila moje kriterije. Moramo igrati još bolje kako bi se mogli nositi sa jačim protivnicima. Čestitam svojim momcima. Hvala publici koja je opet došla u velikom broju. Sparsima želim puno sreće, a mi se sada okrećemo gostavanju u Trebinju.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u