KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Igokea u ulozi favorita

05.04.2016. - U srijedu 6.aprila/travnja košarkaši Kaknja u okviru sedmog kola Lige šest gostuju kod vodeće Igokee, koja je apsolutni favorit u ovom meču, kao i u borbi za odbranu naslova prvaka

tekst_aleksandrovacDetalj sa utakmice u Kaknju

S obzirom na snagu i kvalitetu protivnika, u redovima Kaknja priznaju da su autsajderi u dvoboju sa aktualnim i najvjerovatnije budućim prvakom. Trener košarkaša Kaknja Josip Pandža smatra da njegova ekipa u ovom meču nema šta izgubiti, naprotiv, može samo dobiti u pojedinačnoj i timskoj afirmaciji.

-U Aleksandrovac putujemo potpuno rasterećeni. Igokea je apsolutni favorit i na mojim igračima je da protiv državnog prvaka pokažu borbenost i kvalitet. Utakmice protiv najboljih su prilika da vidimo gdje se trenutno nalazimo.Ujedno, to je prilika da se puno napreduje pojedinačno i timski. Ekipa Igokee ima jake pojedince, odlično je vođena od strane mog kolege i prijatelja Bajića, igra na jako visokom nivou i dominantni su na svim utakmicama. Pokušat ćemo pružiti otpor iako je realno da svoje šanse za polufinale tražimo kroz zadnja dva kola u Kaknju protiv Mladosti i na gostovanju u Širokom Brijegu, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Utakmica Igokea-Kakanj se igra u srijedu 6.aprila/travnja sa početkom u 19 sati. Utakmicu će voditi banjalučka trojka; Bojan Jovanić, Saša Babić i Miljan Šobot, dok će dužnost delegata obaviti Milan Plavšić iz Doboja.

M.Komšo/Kakanjive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u