KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Igokea tricama deklasirala košarkaše Kaknja

19.03.2016. - U spektakularnom susretu, košarkaši Igokee briljantom igrom uvjerljivo su porazili naše košarkaše i potvrdili da su bez premca u bh.košarciPredvođeni fenomenalnim Vukom Radivojevićem, izabranici trenera Dragana Bajića, demonstrirali su vrhunsku košarku i pokazali da nisu slučajno sudionici ABA lige i aktualni prvaci i osvajači Kupa Bosne i Hercegovine.

Gosti su bolje otvorili utakmici i već nakon dva napada imali prednost(1:5),koja je nagovijestila njihovu dominaciju.Sa dva uzastopna poentiranja Haris Delalić izjednačuje rezultat (5:5), ali tricama Radivojevića, Krstića i Miloševića, „Igosi“ stižu do prednosti od osam poena(8:16),koju Palavra i prvom trojkom Pavle Boljkovac smanjuju na samo dva poena razlike(19:21).Ipak, gosti prvu doinicu završavaju sa četiri poena razlike(21:25).Tricom Pašalića, a odmah zatim i Krstića, prednost se povećava na plus deset poena, koju Merdanović sa četiri i Dedić tricom smanjuju na pet (28:33) i drže svoj tim u igri i daju nadu da mogu da se ravnopravno nose sa jačim i kvalitetnijim sastavom Igokee.Drugu četvrtinu završava Radivojević svojom trećom tricom i gosti na odmor odlaze sa sedam poena razlike (36:43).

U otvaranju treće četvrtine Šibalić uzastopno pogađa tri trice i gosti povećavaju prednost koja je u 26.minuti bila plus 17 poena i najava sigurne i uvjerljive pobjede Igokee. Baš kao i na početku treće, identično počinje i zadnja dionica, ali ovaj put u glavnim ulogama Miloševića i Krstića koji tricama stižu do plus 18 poena(50:68). Svoju odličnu igru i superiornost na parketu,gosti zaključuju tricama Pašalića i Krstića i stižu do uvjerljive pobjede od 27 poena.

Ne može se reći da igrači Kaknja nisu dali sve od sebe. Jednostavno, namjerili su se na raspoloženog i moćnog protivnika, koji je ispoljio sve svoje kvalitete i kaznio pogreške domaćih igrača,koji su imali veoma loš procenat šuta za tri poena (4/22), dok su gosti upravo u ovom segmentu igre briljirali (18/33).

Pored Vuka Radivojevića (21 poen, 6 asistencija,4/6 realizacije za tri ponena i 7 skokova), dvocifrene poene zabilježili su Nemanja Krstić 13,(100% učinak za tri poena , 3/3), Danilo Šibalić (14) i Draško Albijanić (11), dok su kod Kaknja Haris Delalić (13), Željko Palavra (12) i Pavle Boljkovac (11) imali nešto zapaženiju realizaciju.

Utakmicu je posmatrao rekordan broj gledatelja.Navijanje je bilo izuzetno korektno,a na kraju utakmice kompletno gledalište aplauzom je ispratilo igrače i vodstvo Igokee i iskazalo sportsku kulturu i dokazalo da je Kakanj uistinu sportski grad. Skandiranjem i horskim reagovanjem na neke sudijske odluke, u par navrata vršio se pritisak na ljude koji dijele pravdu, što je očekivana i u interesu domaćih ljubimaca prava navijačka podrška. Na kraju se može zaključiti da je ovakvih košarkaških utakmica potrebno i kakanjskoj publici i kakanjskim košarkašima. I jedni i drugi prolaze novu fazu takmičenja u kojoj se stiče zajedničko iskustvo.

Kakanj-Igokea 58:85

Sportska dvorana KSC.Gledatelja 1.200. Sudije: Dragan Kralj, Božidar Radanović i Dragan Porobić/svi iz Trebinja/. Delegat:Miodrag Vujović(Busovača).

KAKANJ: Dedić 6, Maksimović 2,Boljkovac 11, Muflizović, Merdanović 6, Delalić 13, Mašić, Đozić, Palavra 12, Šabić, Tomić 8, Buza.Trener: Josip Pandža.
IGOKEA: Katnić 5, Pašajlić 9, Krstić 13, Keser 1, Komatina 3, Milošević 8, Albijanić 11, Šibalić 14, Radivojević 21, Lulić, Talić. Trener:Dragan Bajić.
M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u