KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Igokea prvi test košarkaša Kaknja

30.08.2016. - Nakon sedmodnevnih treninga, košarkaši Kaknja sutra (srijeda) u Aleksandrovcu igraju prvu kontrolnu utakmicu

aleksandrovacSa jedne od utakmica iz  play-offa između Kaknja i Igokee / Arhiv

Pripreme košarkaša Kaknja odvijaju se prema planu i programu kojeg je koncipirao trener Josip Pandža sa svojim saradnicima Elvirom Zameticom i Benjaminom Šabićem.
Nakon sedmodnevnih treninga u dvorani KSC, sutra(srijeda) gostuju u Aleksandrovcu gdje će protiv višegodišnjeg prvaka BiH, ekipe Igokee imati prvu provjeru, a već za sedam dana (7.septembra/rujna,op.a) na programu je revanš u kojem će ljubitelji košarke u Kaknju na djelu vidjeti dvije najbolje bosanskohercegovačke ekipe.

-Možda su nam ove dvije utakmice došle prerano, s obzirom na snagu i kvalitetu protivnika. Međutim, ja sam pristalica igranja protiv jačih protivnika jer na tim utakmicama najbolje mogu (pro)ocijeniti mogućnosti i snagu svog tima, kao i pojedinaca, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Pored dva kontrolna meča sa Igokeom, potvrđeno je i učešće na Međunarodnom memorijalnom turniru „Marijofil Džidić“ u Mostaru, koji se igra 17. i 18. septembra u čast jednom od osnivača, te prvog predsjednika HKK Zrinjski, na kojem će pored domaćeg prvoligaša i Kaknja, igrati renomirani klubovi Zadar iz Hrvatske i Rogaška iz Slovenije.

Što se tiče igračkog kadra, promjena nema niti će biti jer je trener Pandža zadovoljan obavljenim poslom u prijelaznom roku.

Podsjećamo, redove Kaknja napustili su Pavle Boljkovac i Haris Delalić, a novi igrači su Vojin Svilar, Aldin Đelmo i Haris Ćurevac, za koje trener Pandža smatrada će biti adekvatna zamjena sada već bivšim igračima Boljkovcu i Delaliću, koji su prošle sezone sa dosta uspjeha igrali u redovima kakanjskog viceprvaka.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u