KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Igokea prejaka za košarkaše Kaknja

18.04.2018. - Utakmica u kojoj košarkašima Kaknja ništa nije polazilo za rukom, utakmica u kojoj ih je i sreća napustila završila je pobjedom Igokee

Košarkaši Igokee su ušli u ovu utakmicu veoma ozbiljno i raspoloženo, ne želeći ništa prepustiti slučaju. Domaćem timu ništa nije polazilo za rukom i teško je naći odgovor na pitanje – zašto? Igosi kao da su u Kaknju htjeli naplatiti poraze koje su pretrpjeli u Ligi za prvaka, od Bosne i Zrinjskog, i u tome su u potpunosti uspjeli. Još jedno iznenenađenje bilo bi previše za šampiona BiH. Objektivno košarkaši Kaknja to večeras i nisu bili u stanju napraviti. Jednostavno, kao da su sa previše respekta ušli u borbu sa jakom Igokeom čiji procenat šuta za tri poena je iznosio 52 odsto. Od 23 pokušaja kroz obruč je prošlo 12. Kod Kaknja od 25 pokušaja zab tri poena samo su četiri završila u košu i od toga tri puta je pogodio Adi Zahiragić.

Ipak osnovnu prednost gosti su imali u skoku. Napravili su 39 skokova, od toga 25 u odbrani i 14 u napadu. Kakanj je imao 26 skokova. Centarska trojka: Rikić, Glogovac i Jevtović toliko je nadmoćna da košarkaši Kaknja na njihovu igru nisu mogli ravnopravno parirati. Ako se tome doda raspoloženi Ljubičić, poletni Dalibor Ilić, sigurni i smireni Milošević i Gajić te Artis koji je dobro razigravao i ubacio dvije trice, onda zaista domaći košarkaši, uz maler na šutu, nisu mogli više. Kad je već postalo jasno da se rezultatski ništa ne može promijeniti šansu su dobili mladi igrači Kaknja: Tepić, Mešinović i Pirić.

KK Kakanj – KK Igokea 62:88
(9:28, 15:26,18:22, 20:12)

Sportska dvorana KSC Klakanj. Utakmica osmog kola Lige za prvaka BiH. Gledalaca: 650. Sudije: Bojan Jovanić, Haris Bijedić i Nermin Nikšić. Delegat/Komesar: Milan Plavšić.
KK Kakanj: Ermin Dedić 4, Adi Zahiragić 12, Milivoje Božović 12, Adam Mirković 4, Nikola Gaćeša 18, Ernes Mešinović, Eldar Meradnović 2, Nermin Buza 2, Aldin Muflizović, Darko Talić, Zlatan Tepić 6, Damir Pirić 2.Trener: Josip Pandža.
KK Igokea:Robert Rikić 4, Nikol Gajić 9, Đorđe Milošević 6, Nikola Jevtović 6 Dominic Artis 10, Danilo Šibalić, Stefan Glogovac 9, Vuk Radivojević 4, Aljoša Janković 2, Dalibor Ilić 14, Nemanja Nikolić 6, Marko Ljubičić 18. Trerner:Žarko Milaković.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u