KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Igokea drugi finalista košarkaškog Kupa BiH

16.02.2018. - Košarkaši iz Aleksandrovca su utakmicu sa Zrinjskim riješili u drugoj četvrtini kada su ubacili 31 poen naspram 14 poena Mostaraca

Samo u prvom periodu Zrinjski je bio ravnopravan protivnik momcima koje je kapitenski vodio, košarkaš drag kakanjskoj publici, Vuk Radivojević. Bilo je u prvih deset minuta, malog ispitivanja snaga i to su iskoristili igrači sa druge strane koje je na parketu kapitenski predvodio Vedran Princ. U drugom periodu Igokea je pokazala potpunu dominaciju i četvrtinu riješila sa 17 poena razlike u svoju korist. Poredeći prvih i drugih deset minuta, Zrinjski je igrao dok je imao snage. Tokom utakmice se vidjelo da su umorni i teški, trener Vlašić je imao problem sa Torionom Bramitom, jer se ovaj žalio na povredu zgloba, a ipak ulazio u igru. Drugih deset minuta je počelo fantastičnom igrom i nizom od tri trice zaredom, Amerikanca Reinhardta. Ljubičić je na ovih devet dodao još dva poena tako je Igokea napravila seriju od 11:0, a najveću predniost od 20 poena razlike imala je pet minuta prije kraja +20 (53:73).
Tim iz Aleksandrovca utakmicu je mirno priveo kraju i nijednog trenutka njihova pobjeda n ije dolazila u pitanje.
Košarkaška publika je večeras uživala jer su gledali dvije raspoložene ekipe u polufinalnoj večeri, koje će se sutra sastati u finalu. Gosti iz Aleksandrovca od dolaska u dvoranu pa do završetka utakmice, prihvaćeni su od ljudi u dvorani tako da se i nisu mogli osjećati „strancima“. Ostvarili su odličnu individualnu komunikaciju sa navijačima Kaknja i finalna utakmica bi trebala proći u pravom sportskom ozračju.

Zrinjski – Igokea 71:83
(18:14, 14:31, 16:17, 23:21)

Dvorana: KSC Kakanj. Druga polufinalna utakmica Kupa BiH.Gledalaca: 700. Sudije: Bojan Jovanović, Haris Bijedić, Dragan Porobić.Delegat /Komesar: Milan Plavšić.

ZRINJSKI: Petrić , Sven Smajlagić 5, Vedran Princ 4, Aleksandar Sokolović 7, Ali Demić 20,Luka Igrutinović 1, Ivan Begić 4, Torrion Brummitt 12, Ivan Miličević 8,Marko Ljujić 4, Ljubo Šamadan, Marko Ramljak 6. Trener: Hrvoje Vlašić.

IGOKEA: Aleksandar Ponjavić 2, Dominic Artis 8, Nikola Gajić 7, Kathin Thomas Reinhardt 24, Stefan Glogovac 3, Đorđe Milošević, Nikola Jevtović 8, Vuk Radivojević 3, Marko Ljubičić 12, Danilo Šibalić 6, Robert Rikić 10,Bily Preston. Trener: Dragan Bajić.

A.Zekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u