KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

I pored poraza Pandža zadovoljniji od Bajića

08.09.2016. - Druga kontrolna utakmica dva najbolja bh. kluba, koju je višestruki prvak, ekipa Igokee, riješila u svoju korist u posljednjim sekundama dramatične završnice, oduševila je kakanjske ljubitelje košarke, kao i trenera Pandžu, koji je uprkos porazu, zadovoljniji od kolege Bajića

ajosip_dragan

Nakon uvjerljivog poraza u prvoj kontrolnoj utakmici, u kojoj je Igokea slavila sa čak 32 poena razlike, košarkaši Kaknja su u revanšu pred svojim navijačima pružili snažan otpor favoriziranim gostima i malo je nedostajalo da prirede iznenađenje i poraze favorizirane goste, koji su u odnosu na prošlu sezonu jači za nekoliko internacionalaca.

Igokea je do pobjede došla u posljednjim sekundama dramatične završnice ove izuzetno kvalitetne prijateljske utakmice, koja je itekako dobro došla trenerima Josipu Pandži i Draganu Bajiću da se uvjere u vrijednosti i kvalitetu igračkog kadra s kojim će pokušati odbraniti naslov prvaka (Igokea), odnosno viceprvaka (Kakanj).

bajic_035

Trener Igokee Dragan Bajić bio je zadovoljan pobjedom, ali ne i igrom svoje ekipe, što je i normalno jer je malo nedostajalo da borbeni Kakanjci prirede iznenađenje.

- U odnosu na prvu utakmicu, koju smo uvjerljivo dobili, Kakanj je djelovao mnogo bolje. Mogu jedino biti zadovoljan pobjedom, ali ne i onim što su moji igrači pokazali na parketu. Istina je da smo umorni jer radimo dosta naporno, ali ovu utakmicu moramo detaljno analizirati i iz nje izvući pouke i krenuti dalje. Izgubili smo dosta lopti, fulali puno prilika koje smo morali lagano poentirati, ali idemo dalje, kazao je po završetku utakmice ne baš raspoloženi trener Igokee Dragan Bajić.

pandza_037

I pored poraza, trener košarkaša Kaknja Josip Pandža djelovao je zadovoljniji od kolege Bajića.

- Mi smo iznenađujuće na ovoj utakmici djelovali veoma dobro, izuzev u segmentu odbrambenog skoka. Tu smo zakazali iz razloga što su igrači Igokee fizički moćniji, međutim, mi smo se vraćali u trci nekom ludom energijom i impresivnim skokom u napadu. Imali smo pet-šest napada koje nažalost nismo poentirali, ali ja sam zadovoljan jer smo za protivnika imali najjaču ekipu u BiH. Rana je faza priprema, stvarno smo umorni, veliki broj igrača rotirali. Ali, ako se po startu nešto prepoznaje, imali smo šta vidjeti i da će i naredna sezona biti uspješna, istakao je trener Pandža.

Na pitanje novinara o novim igračima, trener Pandža po ustaljenoj praksi nije želio detaljnije govoriti o pojedincima, ali je na naše insistiranje ipak kazao da svi imau kvalitet i pokazali da nisu slučajno angažirani.

Apostrofirao je uspješnu realizaciju i kreaciju Vojina Svilara i borbenost i odbrambeni skok snažnog Aldina Đelme, što je, kako kaže, stvarno bilo milina gledati.

-Igokea je snažniji protivnik od našeg ranga i onoga što nas očekuje i svi novi igrači su zadovoljili, ali ne bih ja da izdvajam njih, svi su bili korektni. To su igrači koji su dovedeni kao pojačanja i od njih se očekuje da to opravdaju svojim igrama. I od mlađih igrača, koji su dovedeni kao zaštićeno godište, također očekujem puno, ali kod njih će biti oscilacija i ja mislim da će biti od velike koristi i da tu nećemo imati problema, što je pokazala i ova utakmica u kojoj su igrala čak četiri mladića zaštićenog godišta. Ja mislim da oni mogu odgovoriti zadatku i da nećemo imati problema ako i dalje ostane na snazi odluka da tokom cijele utakmice na parketu mora biti bar jedan igrač u postavi mlađi od 21. godine, mišljenje je trenera Josipa Pandže.

Košarkaši Kaknja novu provjeru imaju već u nedjelju protiv sarajevske Bosne, a narednog vikenda učestvovat će na Međunarodnom turniru „Marijofil Džidić“ u Mostaru, na kojem će pored domaće ekipe Zrinjskog igrati Zadar i Rogaška iz Slovenije. Perfektuirani su i susreti sa Sparsima (24.9.) i tuzlanskom Slobodom (6.10), a u planu je još nekoliko kontrolnih utakmica, čime će se u cijelosti realizirati plan i program priprema za novu sezonu, čiji zvanični početak, na žalost, još nije definiran, kao i broj klubova !

M.KOMŠO/KakanjLive 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u