KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Humanitarna akcija - Korak za Hamzu

06.03.2018. - NGG "Bajramska radost" u petak i subotu, 9. i 10. marta, ispred gradske fontane u Kaknju organizira humanitarnu akciju "Korak za Hamzu"

akcija_delibasic

NGG „Bajramska radost'“ u petak i subotu, 9. i 10. marta, ispred gradske fontane u Kaknju organizira humanitarnu akciju „Korak za Hamzu“, a u sklopu humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za liječenje dječaka Hamze Delibašić. Akcija će trajati od 8 do 16 sati, a svi koji žele pomoći Hamzi svoje priloge će moći ubaciti u humanitarnu kutiju na štandu ''Bajramske radosti''.

Hamza Delibašić je trinaestogodišnji dječak iz Kaknja koji boluje od cerabralne paralize, stanja koje mu ogrančava samostalno kretanje i zbog kojeg svoje djetinjstvo i školske dane provodi u invalidskim kolicima, te nije u mogućnosti obavljati osnovne životne funkcije bez pomoći druge osobe.

Prema preporukama doktora, Hamzi je hitno potrebna neurorehabilitacija i liječenje u poliklinici ''Glavić'' u Dubrovniku u trajanju od najmanje deset sedmica. Troškovi liječenja, neurorehabilitacije i boravka, prema predračunu poliklinike, iznose oko 45 000 KM, što porodica nije u mogućnosti da obezbijedi. Hamza je u životnoj dobi kada se njegov organizam intenzivno razvija i ovo je za njega ključni period liječenja.

Zbog toga je pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje ovog iznosa kako bi se Hamzi omogučila prilika za liječenje.

Svi koji žele pomoći ovom mladom Kakanjcu da stane na svoje noge mogu to učiniti pozivom na humanitarni broj 090 291 003, čime doniraju 2 KM, donacijom preko Intesa Sanpaolo Banke  na račun broj 1542129957377676 na ime Mehmed Delibašić, na devizni račun Swift: UPBKBA22 IBAN: BA391542129957377676 beneficiary Mehmed Delibašić, ili donacijom na štandu za Hamzu u petak i subotu, 9. i 10. marta, ispred gradske fontane u Kaknju u periodu od 8 do 16 sati.

Pozivamo sve dobre ljude da se odazovu ovoj plemenitoj akciji i da zajedno omogućimo bolje djetinjstvo ovom hrabrom dječaku.

NGG Bajrmarska Radost

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u