KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Hrabra igra i častan poraz košarkaša

12.01.2020. - Košarkaši Kaknja su u Širokom poraženi od domaće ekipe rezultatom 99:87

sirokikakanjpecara
Prvo poluvrijeme završeno je nerješeno 48:48. Kaknjci su bili bolji u prvom periodu (26.30), a Širokobriježani u drugom (22:18). Brza, efikasna, lijepa košarka, bile su karakteristike prvih deset minuta. Momci Hrvoja Vlašića, bolje su otvorili utakmicu, a kako je vrijeme odmicalo ekipa Benjamina Šabića je prvo povela poenima Refika Bašića (14:15), a zatim tricom Adnana Arslanagića, došla u vodstvo 17:18, koje nije ispuštala do kraja četvrtine, koju je riješila u svoju korist. I u drugom periodu, Kakanjci održavaju prednost sve do 18. minute, kada je Mateo Drežnjak poravnao rezultat 45:45. Svih dvadeset minuta prvog poluvremena u Kaknju je odigrao Adnan Arslanagić, a na drugoj strani to je uradio i Mateo Drežnjak. Imali su različit učinak, ali i jedan i drugi značajn za svoj tim.Mateo 14 poena, šest asistencija i tri skoka, a Adnan sedam poena, osam asistencija i dva skoka.

Poluvrijeme je završeno bez pobjednika, a onda je u trećoj četvrtini odlučeno da će dva boda ostati u Pecari.U ovom periodu kod Kaknjaca je zakazao šut i skok, što su domaći iskoristili i napravili nedostižnu prednost od 18 poena.

U zadnjoj četvrtini uspjeli su Kakanjci, dva puta smanjiti prednost Širokog na deset poena razlike (90:80 i 92:82). Ukazivala se nada, bilo je i prilika da se ova razlika svede na manje od deset, ali neopreznost je najmanje jednom pokopala svaku šansu da se nešto više napravi do kraja utakmice.

Treba istaći, da su Kakanjci pored svega igrali hrabro i još jednom potvrdili da ih u ovom prvenstvo niko nije uspio nadigrati u prvih dvadeset minuta. Isto tako, teško je shvatljivo šta se desi sa ekipom Benjamina Šabića, u drugom poluvremenu, kada obično odigraju ispod pruženog tokom prvih dvadeset minuta?

U ovoj utakmici dosta staloženo, sigurno i efikasno odigrao je kapiten Nermin Buza. Njegov učinak je, kada je riječ o šutu stopostotan. Šutirao je samo četiri puta, a li od toga tri puta je pogodio za tri poena i to sve u prvom poluvremenu.

S ovom pobjedom Široki je nastavio pobjedničku seriju (11 utakmica u nizu) u domaćem prvenstvu, a posljednji poraz nanio im je upravo Kakanj u trećem kolu.

Najbolji u redovima domaćih bili su Goran Filipović s 20 koševa (3 skoka i 8 asistencija), Mateo Drežnjak je postigao 18 koševa (2 skoka i 8 asistencija), a Jure Zubac 14 (4 skoka i 2 asistencije) kao i Ivan Karačić (4 skoka), a Filip Kraljević je pridodao 12 koševa (5 skokova i 3 asistencije)
Kod gostiju najsraspoženiji bili su Jovan Đorđević Marković sa 17 poena (5 skokova i asistencija), potom Adnan Arslanagić s 13 (4 skoka i 9 asistencija) te Haris Ćurevac s 12 koševa,

U idućem kolu Široki bi trebao gostovati kod najvećeg rivala Igokee u Laktašima, dok će Kakanj na put u Mrkonjić Grad gdje će ih dočekati momčad Mladosti.

HKK Široki – KK Kakanj 99:87

(26:30, 22:18, 34:16, 17:23)

Gradska sportska dvorana Pecara. Utakmica 14. kola košarkaškog Prvenstva BiH. Gledalaca 800. Sudije: Dragan Porobić, Dragan Kralj i Dragan Komar. Delegat: Ante Drmić.
HKK Široki: Filip Kraljević 12, Goran Filipović 20, Mateo Čolak 7, Jure Zubac 14, Marko Bošnjak, Mate Šušak 4, Ivan Karačić 14, Mile Čović 2, Mateo Drežnjak 18, Marko Damjanović, Josip Batinić 2. Trener: Hrvoje Vlašić. Asistent: Ante Lončar.

KK Kakanj
: Ermin Dedić 4, Adnan Arslanagić 13, Ernes Mešinović 6, Jovan Đorđević Marinković 17, Alen Aladin 4, Haris Ćurevac 12, Mirza Velić 11, Damir Pirić, Mirsad Pilavdžić, Nermin Buza 11, Refik Bašić 9, Džan Pirić. Trener: Benjamin Šabić, Asistent: Mirnes Ganić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u