KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

HKK Široki je novi prvak Bosne i Hercegovine

31.05.2019. - Široki je u prepunoj Pecari s 82:69 svladao OKK Spars i tako osvojio svoju jubilarnu 10. titulu

sirokiprvak

Domaćin je dobro otvorio utakmicu. Nošen publikom igrao je sjajno u odbrani i s puno energije u napadu. Publika je već na samome početku mogla vidjeti sjajno zakucavanje Matea Drežnjaka, a isti igrač je ubrzo povezao i dvije trice. Gosti se bude u drugom dijelu četvrtine. Koriste nekoliko loših napadačkih odluka Širokog i u drugu četvrtinu ulaze s prednošću 16:18.

Spars je kontrolirao igru na ulasku u drugu dionicu. Pojačali su u odbrani i domaći igrači su se morali dobro namučiti kako bi došli do poena. Ipak, izabranici Danijela Jusupa ne dopuštaju Sparsima da se previše odmaknu. Raspoloženi Ivan Karačić postiže dvije trice i vraća utakmicu u egal. Momčadi su se pred kraj poluvremena izmjenjivale u vodstvu, a na predah se odlazi s rezultatom 34:35.

Široki sjajno ulazi u drugo poluvrijeme. Serijom 15:1 prvi put odlaze na dvocifrenu prednost. Sparsi su se prebacili na zonsku obranu kojom su uspjeli malo primiriti napad domaćina, a pred kraj četvrtine u probleme s osobnim pogreškama ušao je Karačić koji je skupio četiri. Domaćina to nije poremetilo i na krilima braće Drežnjak u posljednju četvrtinu ulaze s 60:47.

U posljednjoj četvrtini smo svjedočili raspadu Sparsa. Nošeni sjajnom podrškom s tribina s kojih se orilo “Široki šampion”, domaći igrači nastavili su sa sjajnom igrom i osam minuta prije kraja odlaze na 20 razlike. Gosti  kao da su se predali, Široki je pogađao što je god zamislio i zasluženo dolazi do velike pobjede.

Široki je su do pobjede predvodili Mateo Drežnjak s 21, D.J. Fenner s 18 i Dario Drežnjak sa 17 poena. Najefikasniji kod Sparsa bili su Ibrahim Durmo i Slobodan Jovanović s po 13 poena.

Jubilarnoj tituli su sigurno pridonijeli i navijači kojih je u dvorani Pecara bilo sigurno više od 4000 što je znatno iznad kapaciteta sjedišta.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u