KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Harun u Dubrovniku počeo terapije

06.11.2017. - Harun Tahirović je zahvaljujući dobrim ljudima, građanima, privrednicima od danas na prvom danu terapije

harun_1

Kao što smo i najavljivali Harun Tahirović je od danas počeo sa terapijama u Poliklinici Glavić u Dubrovniku, odnosno u Neurorehabilitacijskom centru ove ustanove. Ovdje treba ostati 12 sedmica i u tom periodu uz stručno vođenje Harun će pokušati pobjediti sebe i posljedice nesreće koja mu se dogodila kada je izgubio moć kretanja vlastitim nogama.

Neurorehabilitacija robotikom još je uvijek relativno nepoznat pojam u liječenju i rehabilitaciji neuroloških pacijenata. Ovakav vid liječenja i rehabilitacije pruža mogućnost oporavka pacijentima, koji zbog različitih nesreća ili neuroloških bolesti imaju oslabljene ili potpuno onemogućene donje i gornje ekstremitete tijela.

harun_2

Od momenta povrede do danas Harunu je najteže bilo kada su njegovi prijatelji počeli raditi kao mladi policajci u Kaknju jer je i on bio primljen u Policijsku akademiju. Htio je da zajedno sa svojim drugarima služi pravdi, svom gradu i svojoj domovini. Ali jedna povreda je privremeno odgodila ostvarenje snova.

Ima naznaka da će Harun ponovo stati na noge.

Građani Kaknja, kakanjski privrednici, učenici, mališani iz dječijih vrtića, ljudi iz dijaspore, sindikalne organizacije pomogli su da Harun od danas boravi u Dubrovniku. Akciju je pokrenulo Udruženje poslodavaca općine Kakanj, uz pomoć i podršku Općine Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u