KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Haris Delalić karijeru nastavlja u Belgiji

02.08.2016. - Jedan od najboljih košarkaša Kaknja, mladi Haris Delalić, koji se nalazi na širem spisku selektora reprezentacije BiH Damira Mulaomerovića, juče je potpisao ugovor sa poznatim belgijskim klubom Spirou Charleroi

delalic_pressHaris Delalić

Nakon samo jedne provedene sezone u Kaknju, u kojoj je bljesnuo punim sjajem i dao nemjerljiv doprinos u osvajanju prvog mjesta u Ligi 12 i vicešampionske titule BiH, Haris Delalić se našao na širem spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine i na meti inozemnih klubova Njegove sjajne partije u dresu Kaknja zapazili su čelnici poznatog belgijskog prvoligaša Spirou Charleroia, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor i karijeru će nastaviti u Belgiji. Čelnici ovog kluba juče su ozvaničili ovaj transfer, te su potvrdili da su duže vrijeme pratili sada već bivšeg košarkaša Kaknja.

Odlazak Delalića nije iznenadio trenera Josipa Pandžu, kojem pripadaju velike zasluge za meteorski uspon ovog izuzetno nadarenog košarkaša, koji je za kratko vrijeme postao ljubimac kakanjske publike.

- To što je postao seniorski reprezentativac BiH i ostvario angažman u renomirani evropski klub koji igra čak i Eurocup, pokazuje koliko je uspješna sezona bila i da su naši mladi košarkaši zanimljivi na evropskom tržištu. Želim mu puno sreće u reprezentaciji i novom klubu, a mi ćemo pronalaziti nove mlade igrače koji će u našem klubu praviti dobre rezultate, ali i svoj napredak i ako bude novih primjera kao Haris Delalić bit ću izuzetno zadovoljan jer je to najbolji pokazatelj da radimo kvalitetno i da Kakanj nije slučajno u vrhu bh.košarke, kazao je Josip Pandža, koji se upravo istakao u afirmiranju mladih igrača.

Odlazak Harisa Delalića u poznati belgijski klub uistinu predstavlja veliko priznanje za ovog talentiranog košarkaša,kao i za trenera Pandžu i KK Kakanj, ali i veliki hendikep jer će sigurno teško biti pronaći adekvatnu zamjenu.

Trener Pandža i predsjednik Mevludin Delibašić uveliko rade na angažiranju novih igrača i ne treba se iznenaditi ako do početka priprema, koje su zakazane za 15.august , među njima bude neki novi Haris Delalić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u