KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Gašić i Pandža o utakmici Kakanj-Sloboda

30.09.2016. - Treneru Slobode nije bitan rezultat, dok trener Kaknja smatra da su njegovi igrači odigrali najbolju pripremnu utakmicu

izjaveslobodaDetalj sa utakmice

Još jedna pripremna utakmica je iza košarkaša Kaknja. Do početka prvenstva odigrat će još četiri prijateljska meča, a večeras je u kaknjskoj sportskoj dvorani u goste primljena Sloboda iz Tuzle. Rezultat na kraju utakmice bio je 86:69, međutim za trenera gostujuće ekipe Velimira Gašića, u priremnoj fazi rezultat uopšte nije bitan: “Rezultat sam po sebi ništa ne predstavlja.Važno je da vidimo potencijal tima, kojem su večeras nedostajala četiri igrača.Prije svega važno je da vidimo kako izgledamo u timskoj igri. Rezultat zaista ništa ne predstavlja. Sloboda trenutno ima najmlađi tim u istoriji kluba. Veliki je broj mlađih igrača. Prije svega probat ćemo da pravim načinom vratimo publiku u Mejdan".

velimir_gasicVelimir Gašić, trener Slobode

"Cilj nam je da se plasiramo među ekipe koje će igrati ligu za prvaka.Kakanj ima kontinuitet u radu i sastavu i to se na pravi način oslikava na parketu. Dugačka je sezona, mnogo će se igrati”, rekao je iskusni stručnjak sa međunarodnim košarkaškim ugledom.

Trener košarkaša Kaknja,Josip Pandža zadovoljan je većinom prikazanog na terenu: “Ovo je naša najbolja pripremna utakmica. Naporno treniramo već 35 dana.Imali smo i dan ipo pauzu pred ovu utakmicu, malo smo se osvježili i osjetilo se to u nogama igrača kroz brže reakcije. Slobodi su falili neki igrači i znamo da ulaze u ozbiljnu priču sa ozbiljnim igračima. Ipak mislim da smo imali pravog protivnika".

pandza_slobodaJosip Pandža, trener Kaknja

"Zadovoljan sam većinom pokazanog od mojih igrača. Nama je večeras nedostajao skok u napadu, imamo veliki broj promašaja i nismo imali dobar procenat šuta posebno za tri poena. Koristili smo deset igrača jer imamo igrački fond koji nam to omogućava”, završio je Josip Pandža.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u