KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Fotografija iz Nizozemske kao prilog jubileju odbojkaša

15.04.2017. - Ferdo Tomičić, Kakanjac, već odavno u dijaspori javio nam se iz Nizozemske a povodom sedamdeset godina postojanja Odbojkaškog kluba Kakanj

okkakakanj1974

Ekipa Odbojkaškog kluba Kakanj iz 1974. godine. Stoje: Ramo Šestović, Ferdo Tomičić, Željko Bošnjak, Mugdin Alešević, Anto Kvesić i trener Rudo Vidović.Čuče:Nenad Subotić, Josip Ružić, Radislav Vračević, Dominko Karlović i Branimir Bošnjak.

Početkom aprila, objavili smo tekst pod naslovom, Jubilej – 70 godina odbojke u Kaknju. Sve što smo napisali izazvalo je i određene reakcije ali i veliko interesovanje. Posebno smo obradovani javljanjem iz Nizozemske, a riječ je o mailu jednog od Kakanjaca koji je sedamdeseth i osamdesetih godina prošlog stoljeća, dosta vremena provodio na terenima Sportskog društva Partizan - Ferde Tomičića. Poslao nam je i fotografiju odbojkaške ekipe Kaknja iz 1974. godine, kao prilog obljetnici o kojoj smo pisali.

Gospodin Tomičić je uz fotografiju napisao:
-Znam da se sigurno sjećate ove prve postave iz 1974. godine kada smo startovali u Republičkoj ligi sa trenerom Rudom Vidovićem. Nadam se da će ova fotografija naći mjesta u ovoj obljetnici kakanjske odbojke, napisao je Tomičić.

Mi ćemo fotografiju proslijediti rukovodstvu Odbojkaškok kluba Kakanj.

Ovo je lijep primjer doprinosa ne samo povijesti Odbojkaškog kluba Kaknj, već i sporta u Kaknju uopće, a i samog grada. Vjerujemo da ima još Kakanjaca koji na ovaj način mogu doprinjeti ispisivanju tačnih i sa stanovišta historijsklih činjenica važnih detalja o Kaknju i kaknjskom sportu. 

Vezani tekst: JUBILEJ – 70 godina odbojke u Kaknju

M.Komšo i A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u