KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

FK Mladost-Vidimo se na početku nove sezone

01.06.2021. - Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još nije zvanično potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje klubova, prema kojoj Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za narednu sezonu Premijer lige BiH

igracirucak

Iako se tim iz Kakanja na terenu izborio da i naredne sezone igra u elitnom razredu bh. fudbala, čini se kako se to neće desiti, te da će Radnik iz Bijeljene zauzeti njihovo mjesto.

U  Klub nije stigla nikakva zvanična odluka, a saopćenju iz Mladosti kažu:

- Nisu nas vijesti, još uvijek nezvanične, obeshrabrile. Izlazila je ova ekipa na kraj sa mnogo toga, izaći će i sa ovim. Čekamo zvaničnu odluku od Drugostepene komisije, a ako bude negativna po nas, kao što su danas saopćili određeni mediji, a i razne osobe pisale po socijalnim mrežama odmah po završetku utakmice protiv Veleža, najavljujemo da odlučno idemo u pravnu borbu. I nećemo odustati, mi ne znamo drugačije! Pošteno, borbeno i sa obrazom, od prve minute do posljednjeg sudijskog zvižduka - poručili su iz Mladosti u svom saopćenju.

- Ako mislite da je sudija odsvirao kraj, varate se! Naš pravni tim iz jedine nam domovine čeka spreman, kao i naš internacionalni pravni tim za tužbu pri sportskom arbitražnom sudu CAS u Lausanni u Švicarskoj. Mnogi će se iznenaditi! Ukoliko budemo imali i druge dokaze, nećemo sprezati ni od legitimnih tužbi protiv bilo koga, dok se pravda ne istjera na čistac! Vidimo se na početku sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine! - poručili iz uprave FK Mladost Doboj Kakanj koji je danas igračima upriličio druženje za kraj sezone.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u