KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Evelin izgubio bitku za život i ostavio poruku za sva vremena

01.04.2017. - Dječak koji je u humanosti ujednio našu zemlju preminuo je u osmoj godini života. Dženaza će se klanjati u nedjelju 2. aprila, poslije ikindije namaza u Donjem Kaknju

evelin_rahmet

Ugašen je još jedan mladi život koji je ujedinio sve u našoj zemlji. Podsjećanja radi nakon što je dijagnostificiran tumor na mozgu za samo 48 sati nakon objave, prikupljena su novčana sredstva za Evelinovu operaciju koja je obavljena u Istanbulu.
U pomenutoj akciji prikupljanja novca učestvovale su brojne ustanove, firme, građani iz cijele BiH i svijeta, košarkaški reprezentativac BiH Mirza Teletović i Općina Kakanj koja je sredstva namijenjena za doček Nove godine donirala za Evelinovu operaciju.

Osmogodišnji Evelin je preminuo u subotu 01. aprila. Dženaza je zakazana za nedjelju, 2. aprila, poslije ikindije namaza. Ukop će se obaviti na mezarju Bare, a dova će se proučiti u porodičnoj kući u naselju Groce.

Evelin nas je ostavio i tešku bol proživljavaju njegovi najbliži. U toj boli saučestvuju svi oni koji su se na bilo koji način žrtvovali za njegovo ozdravljenje. Međutim Evelin je ostavio poruku i djelo koje će u svim vremenima ostati i biti ljudski i moralno univerzalni. Uz njegovo ime i njegov život ostaće besmrtna priča o ljudima koji su u ovom vremenu nerazumnih i nepotrebnih podjela, bili ujedinjeni i svi kao jedan, spremni da se zajednički žrtvuju za spas dječakovog života.

evelinsmrtovnica

A.S./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u