KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Ermin Dedić-Pobjedu smo ostvarili odbranom

02.11.2019. - Ermin Dedić smatra da je pobjeda u utakmici sa Mladosti, odlučena dobrom odbranom

ermindedaErmin Dedić, važna karika u timskoj igri KK Kakanj

Košarkaš Kaknja, Ermin Dedić u ovoj prvenstvenoj sezoni, a poslije povratka iz Francuske, djeluje kao igrač koji je konačno  pronašao pravi ritam, igra zrelo i pametno, postaje jedna od najvažnijih karika u timu Kaknja, a  poslije pobjede nad ekipom Mladosti, konstatovali smo da je njegova posljednja trica, odlučila pobjednika. Nije se složio s nama, a evo šta je rekao:

-U prošlom kolu, odigrali smo tešku utakmicu sa Širokim. Još uvijek se osjeti taj umor. Mislim da je večerašnju utakmicu protiv Mladosti, presudila odbrana. Zadnje dvije minute nismo primili koš, a trojka koju spominjete samo je šlag na tortu.Međutim ni to ništa ne predstavlja da nisu saigrači takvi i da nisam dobi pravovremen pas.

Šta KK Kakanj može u ovoj sezoni? - pitali smo Dedića.

- Ovu sezonu imamo puno motiva. Želimo doći do Lige 6. Ako nastavimo ovako raditi, družiti se i pobjeđivati mislim da ćemo do toga i doći.Naravno, bez ove publike nema ni ovakvih igara ni ovakvog tima. Hvala im.

Da li ste očekivali ovakav start?

- Iskren da budem, možda, nismo očekivali ovakav start. Dobili smo sve utakmice kući, a nesretnim potazom u Mostaru, sada nemamo četiri pobjede iz četiri utakmice. Kao tim, prezadovoljni smo i nastavit ćemo se boriti, završio je Ermin Dedić.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u