KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Ermin Dedić novi košarkaš Gennevilliersa

01.08.2018. - Dugogodišnji košarkaš Kaknja, Ermin Dedić će ovog ljeta napustiti ekipu košarkaškog kluba Kakanj i karijeru nastaviti u Francuskoj.

Ermin Dedic 04

Jedan od ponajboljih igrača ekipe Kaknja u posljednjih pet sezona, Ermin Dedić je nakon pet godina provedenih u Kaknju odlučio da svoju sreću potraži van granica Bosne i Hercegovine. Dvadesetčetverogodišnji košarkaš je potpisao ugovor na godinu dana sa francuskim Gennevilliersom koji se takmiči u četvtoj francuskoj ligi.

-Ekipa iz predgrađa Pariza mi je ponudila sjajne uslove koje nisam mogao odbiti. Smatram da je vrijeme da se okušam u novoj sredini, rekao je bivši košarkaš Kaknja te se osvrnuo na period proveden u ekipi Kaknja:

-Želio bih da se zahvalim svim ljudima u Kaknju, prvenstveno ljudima u klubu koji su uvijek ispoštovali sve dogovore koje smo imali. Navijačima želim poručiti kako mi je bilo zadovoljstvo igrati pred uvijek ispunjenom dvoranom i hvala im na podršci koju sam oduvijek imao s njihove strane. Sigurno je da je kakanjska košarkaška publika najbolja u BiH i vjerujem da će biti i u budućnosti. Želim ekipi puno uspjeha u narednom periodu, ali i svim ljudima koji su usko vezani uz klub sve najljepše u privatnom životu, rekao je Dedić.

Dedić nije isključio mogućnost da se nekada i vrati u klub s kojim je u proteklih pet godina pravio sjajne rezultate.

-Ako se nekada u budućnosti ''poklope'' stvari i vratim se u Kakanj siguran sam da bi bio jako sretan, jer to je sredina kojoj vas zaista cijene.

Dedić je u proteklih pet sezona nosio dres Kaknja, a u sezoni 2017/2018 odigrao je 30 utakmica i  prosječno je po susretu ubacivao 9.37 poena.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u