KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Emir Zimić MVP četrnaestog kola

06.02.2017. - Prvotimac Kaknja, Emir Zimić je najkorisniji igrač 14. kola Prvenstva BiH za muškarce

emirzimic_mvpEmir Zimić je u utakmici sa Zrinjskim, debitovao pred kakanjskom publikom, što je sigurno bio veliki motiv za odličnu igru

Centar viceprvaka BiH vodio je u subotu svoj tim do važnog trijumfa nad Zrinjskim i pri tom zabilježio double-double učinak.

Za 26 minuta koliko je  Emir Zimić proveo na terenu upisao je 18 poena, 16 skokova, dvije asistencije i dvije blokade, te je na kraju ima valorizaciju od 33 indexna poena, koja mu je i donijela titulu MVP igrača kola.

Najefikasniji u ovom kolu bio je igrač Bošnjaka, Mujo Tuljković, koji je u meču protiv Sparsa ubacio 27 poena. Njemu uz rame su Franko Kaštropil iz Širokog koji je postigao 22 i mladi Ibrahim Durmo iz Sparsa koji je upisao 21 poen.

Kada su u pitanju skokovi, u ovom kolu najbolji je bio Zimić koji je zabilježio 16 skokova. Odmah za njim su Ivan Karačić iz Širokog sa 12, te Ibrahim Durmo koji je upisao 11 skokova.

Najbolji asistent 14. kola Lige 10 je Zlatko Jovanović iz Sparsa koji je u Hadžićima zabilježio devet asistencija. Jan Močnik iz Širokog je upisao osam asistencija, isto kao i mladi bh. reprezentativac iz redova Leotara, Milan Lužaić.

Nakon 14 odigranih kola, najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela prvenstva je Draško Knežević iz Zrinjskog, a odmah za njim su prvotimac Leotara Bojan Pelkić, te član Mladosti iz Mrkonjić Grada Bojan Stanojević.

KSBIH/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u