KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Ekipa Kamenice pobjednik takmičenja u radio goniometriji

15.08.2017. - Proteklog vikenda održano je sedmo po redu takmičenje u amaterskoj radio goniometriji na kojoj je učešće uzelo 14 radio klubova iz Bosne i Hercegovine i klubovi ''Podgorica'' (Crna Gora), ''Kaštelac'' (Hrvatska) i ''Krško''(Slovenija).

radioamateri1508

Otvoreno prvenstvo Kaknja u amaterskoj goniometriji je organizovano na izletištu Ponijeri i prijavljeno je 104 takmičara i oko 50 gostiju. Največi dio takmičara i gostiju došli su u subotu i isti su bili smješeteni u vikendice, a dugo najavljivana kiša samo malo je „pokvarila“ ugođaj i druženje radio amatera pred nastupajuće takmičenje. Samo takmičenje je prošlo bez ikakvih problema i po veoma ugodnom vremenu svi takmičari su uspješno savladali veoma zahtjevnu stazu.

Kamenica, Drina i Tuzla pobjednici

Najspretniji i najbrži su bili takmičari iz radio kluba „Kamenica“ kod Tesliča koji su u klupskoj konkurenciji osvojili prvo mjesto, drugi su bili takmičari radio kluba „Drina“ Goražde dok su treće mjesto osvojili takmičari radio kluba „Tuzla“ iz Tuzle.

Sama organizacija ove vrsta takmičenja je veoma zahtjevna i složena obzirom da se takmičenje izvodi u prirodi zahtijeva upotrebu tehnike kao i angažovanje većeg broja ljudstva na startu kontrolnim tačkama i cilju. Ovaj put obrada podataka i mjerenje vremena vršena je „Sport-Ident“ opremomom tako da je regularnost bila besprijekorna.

Delta Petrol, Tvornica Cementa Kakanj, Služba civilne zaštite i općinski načelnik podržali ovu manifestaciju

Iz Udruženja grašana Radio klub Kakanj – E73EKK napominju da je dužina staze zavisno od uzrasta i kazegorije takmičara bila od četiri do dvanaest kilometara te da su im u pripremi i realizaciji pomogli sponzori: Delta Petrol, Tvornica Cementa Kakanj, Služba civilne žastite i općinski načelnik Nermin Mandra. Treba istači i gostoprimstvo naših Kakanjaca na vazdušnoj banji Ponijeri koji su srdačno prihvatili goste te im usutupili svoje vikendice uz minimalnu naknadu, ali su i svojim prisustvom uveličali ovu sjajnu manifestaciju.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u