KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Džemal Bećirhodžić novi predsjednik RK Kakanj

07.12.2016. - U sali Općinskog vijeća, održana je sjednica Skupštine Rukometnog kluba Kakanj koja je bila izvještajno izbornog karaktera. Nikici Komšiću produžen mandat predsjednika Skupštine, dok je za novog predsjednika Izvršnog odbora izabran Džemal Bećirhodžić

006Džemal Bečirhodžić, novi predsjednik RK Kakanj

Izvještaje o financijskom poslovanju, radu i rezultatima prvog tima i omladinskih selekcija, te djelovanju u okviru RS BiH, podnijeli su predsjednik Elvir Aliefendić, trener prvog tima Nedžad Zaimović, sekretar kluba Safet Zaimović i sportski direktor Amir Hadrović, koji su od strane delegata jednoglasno prihvaćeni i pohvaljeni jer su ostvareni impresivni rezultati u svim segmentima kluba, posebno kad je riječ o financijskom poslovanju i rezultatima prvog tima. U 2015.godini prihodi kluba iznosili su 52.210 KM od čega 81% posto od Općine(36.600) i glavnog sponzora Tvornice cementa(6.000), dok su preostala sredstva osigurana od donatora,te Vlade ZDK,koja je platila kotizaciju takmičenja u Prvj ligi u iznosu od 2.500 KM, što je uz racionalno poslovanje ostvarena značajna dobit od 7.553 KM jer su ukupni troškovi iznosili 44.657 KM. Prema riječima predsjednika Aliefendića, i tekuća godina će biti uspješno završena, jer trenutno nema nikakvih dugovanja , što svakako zavrijeđuje da se posebno istakne.

Kad je riječ o takmičarskim sezultatima, također je postignut zapažen uspjeh.U sezoni 2015/16.godine prva ekipa je osvojila drugo mjesto iza Krivaje, dok je jesenjem dijelu sezone 2016/17.osvojila prvo mjesto i ima realne šanse da izbori povratak u premijerligaško društvo.Zbog manjih troškova, dvije omladinske selekcije godišta 2000 i mlađi, te 2004 i mladi, od ove sezone umjesto u Ligama ZDK-a natječu se u Južnoj grupi.

Dva najmlađa člana prvog tima, Selmin Zahirović i Amar Amitović nastupaju za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odnosno Sjedinjenih amerčkih država i to je istaknuto kao veliko priznanje ovim izuzetno talentiranim igračima,ali i njihovim trenerima , kao i klubu.

S obzirom da je istekao mandat dosadašnjim članovima Skupštine, došlo je do značajnih kadrovskih promjena. Nikici Komšiću je produžen mandat predsjednika Skupštine,a za podpredsjednika je izabran Amir Lopo. Za novog predsjednika Izvršnog odbora izabran je Džemal Bećirhodžić, rukovodilac Poslovnice BH Telecoma u Kaknju,a za potpredsjednika Semir Berbić. Novom predsjednik Džemalu Bećirhodžiću dat je mandat da predloži novi sastav Izvršnog odbora, koji će biti verificiran na prvoj narednoj sjednici Skupštine koja će se održati početkom februara 2017.godine,kada će biti usvojen i završni račun kluba za 2016.godinu. Izvjesno je da će novi Izvršni odbor biti znatno osvježen novim kadrovima, koji bi trebali predstavljati kadrovsko jačanje i osvježenje i obezbijediti kvalitetnije finansiranje kluba, što je,inače, jedan od primarnih zadataka u narednom periodu.

Inače, svi klupski ciljevi determinirani su jednim, osnovnim ciljem – ulaskom u Premijer ligu.

To je u svom kraćem izlaganju istakao i novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Džemal Bećirhodžić, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju i pozvao sve delegate na saradnju.

-Moram priznati da sam pozitivno iznenađen izlaganjima i ostvarenim rezultatima.Očito, RK Kakanj je Klub koji dobro radi, nema „repova“, domaćinski se poslovalo i može poslužiti kao uzor drugim klubovima. Nemam puno iskustva u svojstvu sportskog radnika, pozivam vas na saradnju jer samo zajedničkim snagama možemo ostvariti cilj i ući u Premijer ligu, istakao je Džemal Bećirhodžić, te dodao da se mora više pažnje posvetiti mlađim selekcima, jer bez njih nema budućnosti.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u