KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Dvostruki motiv košarkaša Kaknja

08.04.2016. - Utakmica Kakanj - Mladost u Ligi 6, igra se u subotu s početkom u 19,00 sati. Ulaz je besplatan, a košarkaši Kaknja imaju dvostruki motiv za pobjedu. Jedan je približiti se polufinalu doigravanja za prvaka, a drugi je oprati sramotni poraz iz četvrtog kola u Mrkonjiću od 40 poena razlike

SAM_2654

U osmom kolu Lige 6 u Kakanj stiže Mladost iz Mrkonjić grada. Imaju jednu pobjedu više, drugi su na tablici, a pobjeda Kaknja bitno mijenja trenutni poredak na ljestvici i otvara nam vrata polufinalnog doigravanja. Košarkaši Kaknja imaju i dodatni motiv, jer su u Mrtkonjić gradu, kako kaže trebner Pandža osramoćeni porazo od 40 koševa razlike. U novom duelu žele pokazati da je to bio samo loš dan. Evo izjava:

SAM_2662

Eldar Merdanović:
- Dovoljno smo odmorni , poslije gostovanja u Aleksandrovcu, i čeka nas veoma bitna utakmica protiv Mladosti. Maksimalno smo motivisani.Trudit ćemo se  i dat ćemo sve od sebe na osnovu čega rezultat ne bi trebao izostati. Sve zavisi od našeg zalaganja.

SAM_2661

Pavle Boljkovac:
- Ne bih ništa posebno dodavao na ovo što je Eldar rekao. Ako ponovimo igru kao protiv Leotara, uz još više zalaganja i energije pobjeda neće doći u pitanje. U ekipi je dobra atmosfera, dobro radimo, čeka nas još jedan trening gdje ćemo uigravati još neke taktičke elemente. Nadam se pobjedi.

SAM_2664

Josip Pandža:
- Kada smo protiv Igokee vidjeli da ne možemo napraviti bolji rezultat, odmorili smo neke od igrača i čuvali ih za sutrašnju utakmicu. Mi smo u dobroj situacji. Ovisimo od toga šta ćemo sami napraviti. Imamo motiv pred utakmicu sa “Mrkonjićem”. Prvo što nam pobjeda donosi proboj na ljestvici, a drugo tamo smo osramoćeni visokim porazom i maksimalno smo motivirani, kako bi potvrdili da je to bio loš dan za nas, a vrhunski za njih. Svi smo maksimalno mobilizirani jer je ovo za nas odlučujuća utakmica. Po kompoziciji koju imaju Mladost nam ne odgovara.Svih pet igrača šutira za tri poena.Jako su nezgodni kada uđu u svoj ritam i mi ćemo se truditi da im to onemogućimo.

Domaćin ove Pres konferencije, sekretar Kluba Samir Lušija, podsjetio je da su Kulturno sportski centar i Košarkaški klub odlučili da ulaz na ovu utakmicu bude besplatan. Dakle, svi u dvoranu, da i navijanjem otvorimo vrata polufinala u doigravanju za prvaka ali i da vidimo nove pokušaje navijača, da ubace s centra, u borbi za biciklo.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u