KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Dva Brčaka pojačala OK Kakanj 78

17.08.2018. - Riječ je o mladim odbojkašima Marku Milovanoviću i Amaru Brodliću koji igraju na poziciji primača-napadača

NovigraciNovi igrači OK Kakanj sa članovima Uprave i trenerom Aganovićem

Čelnici Odbojkaškog kluba „ Kakanj 78“ ovoljetnog prelaznog roka rade sjajan posao, kada je riječ o sklapanju kadrovske križaljke za novu sezonu. Jučer su u Brčko Distriktu uspješno završeni pregovori sa dva nova igrača: primačima Markom Milovanovićem i Amarom Brodlićem, koji bi trebali biti osvježenje i zašto ne reći pravo pojačanje za novu sezonu u kojoj najtrofejniji bh.odbojkaški klub ima velike ambicije.

Radi se o dva mlada i perspektivna odbojkaša koji će zasigurno unaprijediti igru OK Kakanj 78. Marko Milovanović rođen je 1998. godine, visok je 195 cm, igra na poziciji “primač-napadač” a protekle sezone bio je igrač OK Vojvodina. Važno istaći da je sa juniorskom ekipom OK Vojvodina prošle sezonu osvojio šampionat Srbije.

Amar Brodlić rođen je 1997. godine, visok je 196 cm i također igra na poziciji “primač-napadač”. Nastupao je dvije sezone za OK Jedinstvo Brčko, dvije sezone za OK El Jaish Qatar i dvije sezone za OK Al Ahli Qatar.

Ova pojačanja su angažirana ciljano i može se reći da će OK „Kakanj 78“ poslije dužeg vremena ponovo konkurisati za osvajanje jednog od trofeja.

Prema riječima predsjednika kluba Aldina Šljive, prelazni rok definitivno nije završen jer se vrše pregovori s postojećim igračima i pojačanjima sa strane i moguće je da u narednim danima dođe do novih promjena u igračkom kadru.

Svakako, više će se znati naredne sedmice kada je će trener Almir Aganović izvršiti prozivku i startati sa pripremama za predstojeću prvenstvenu sezonu.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u