KakanjLive | Petak, 10.07.2020. godine

Druženje nogometaša Rudara

08.05.2018. - Profesor Dragan Ljubojević, organizirao okupljanje in druženje igrača Fudbalskog kluba Rudara iz generacija od 1970. do 1975.godine

Foto: Mirsad Mujagić

Prošle godine 4.maja profesor Dragan Ljubojević, povodom 45 godina od kvalifikacione utakmice Rudara za ulazak u prvu ligu Jugoslavije, okupio igrače kojima je tada bio trener. Istog dana ove godine, najuspješniji kakanjski stručnjak, koji je tri puta po dvije godine bio prvi trener Rudara (1970-1972, 1973-1975, 1994-1996, te jedne sezone (1979/80.godine) organizirao je novo druženje, iovoga puta generacija igrača old 1970. do 1975.godine.

Ovom druženju prisustvovali su: Jure Tolić, Čedomir Kosar, Sulejman Demir,  Besim Gafurović, Anton Lukić, Enver Bektašević-Bego, Meho Alibašić, Jakub Čaluk, Mehmedalija Omanović, Kapo Nijaz, Rifko Brdarević, Ferid Jašarspahić,  Jasminko Karahasanović, Mato Gavran i Marijan-Marin Bloudek, koji je stigao iz Maribora.

Pozivu gospodina Ljubojevića odazvali su se i dugogodišnji funkcioneri Rudara:  Ejub Spahić, član Uprave, koji je u tri navrata obavljao dužnost predsjednika kluba i Mato Komšo, koji je obnašao funkciju sekretara kluba u vremenu od 1.juna 1965. do 31.decembra 1982. Godine. Posebno je bio dirljiv i emotivan trenutaka kada  se druženju priključio gospodin Komšo,  kojeg su bivši igrači dočekali aplauzom jer je učinio poseban napor da im se pridruži s obzirom da je u toku njegov  zdravstveni oporavak nakon operacije kuka.

Gosti Ljubojevića bili su i nekadašnji trener Rudara Husnija Arapović i bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović, kojeg prijateljstvo s Draganom veže još iz studentskih dana na sarajevskom DIF-u na kojem su stekli zvanje profesora fizičkog vaspitanja.

Uz muziku uživo, organizirana je izložba slika Kakanj kroz istoriju nogometa i života-da se ne zaboravi, i tombola.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u