KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Drugi poraz Kaknja u Ligi za prvaka

22.03.2017. - Bosna je večeras , po četvrti puta u zvaničnim utakmicama, bila bolja od košarkaša Kaknja. Rezultat na kraju utakmice 70:48

bosnakakanjligaprvaka

Zanimljivost ove utakmice, na prvi pogled, je identičan rezultat druge i posljednje četvrtine 13:10. Ove dvije četvrtine pokazuju koliko je i sa jedne i sa druge strane, bilo promašaja, nedovoljne koncentrancije, brzopletosti, izgubljenih lopti...

Druga zanimljiva činjnica je da su košarkaši Kaknja ukupno ubacili 48 poena. Otvaranje susreta na parketu u Skenderiji, bilo je skoro identično otvaranju utakmice u Kaknju, prošlo kolo, kada je Zrinjski i prvu dionicu i prvo poluvrijeme ubjedljivo riješio u svoju korist. Ni Bosna, ni Kakanj nisu odigrali šutersku utakmicu. Lopta jednostavno nije htjela kroz obruč ili je čak izlazila iz obruča... Procenat šuta kod domaće ekipe je 48 posto, dok je kod Kaknja 34 posto.Puno snalažljiviji u igri ispod koša, u fazi napada bili su domaći igrači. Naše momke nisu išli ni ziceri, a toliki nedostatak sreće i preciznosti teško je objasniti. Sve je to rezultiralo, ukupno, malim brojem poena, a posebno kod košarkaša Kaknja.

U ovom kolu, ako to može biti utjeha Sloboda je u Mostaru ubacila manje nego Kakanj u Sklenderiji, ukupno 46 poena, a Zrinjski je dobio utakmicu sa 42 poena razlike (88:46).
Igrač sa najviše poena u Bosni je Strahinja Dragičević (12), a u Kaknju Dejan Šakotić (11).

Navijači Kaknja pokušali su podići igru svojih ljubimaca, posebno u drugoj četvrtini, ali jednostavno nije išlo.

Lijepo je što smo na kraju utakmice vidjeli šesnaestogodišnjeg Zlatana Tepića, koji je pokazao veliku volju za igru, i prava je šteta što nije pogodio sa slobodnih bacanja i pokušaj za tri poena.
Bosna je u prvom kolu pobijedila Igokeu. Između ostaloga, i zato je očekivan ovaj poraz Kaknja. U najavi ove utakmice, rečeno je da će košarkaši Kaknja pokušati učiniti nemoguće. Iznenaditi Bosnu na njenom parketu, zaista je bilo nemoguće.

KK Bosna Royal Jelly – KK Kakanj 70:48
(23:12, 13:10, 21:16, 13:10)

Utakmica 2. Kola Lige za prvaka. Mala dvorana u Skenderiji. Gledalaca 800. Sudije: Petar Obradović (Čapljina), Ernad Karović (Zenica) i Mila Čavar (Busovača). Delegat/komesar Zoran Marković iz Zenice.

KK Bosna Royal Jelly: Miljan Šarić, Vladimir Đorđević 9, Goran Ikonić 8, Marko Jošilo 7, Haris Delalić 6, Edin Rešidović 6, Saša Vasiljević 4, Ljubomir Čampara 5, Strahinja Dragičević 12, Maksim Šturanović 9, Aleksandar Sokolović 2, Atif Durak 2. Trener: Dušan Gvozdić.
KK Kakanj: Ermin Dedić, Tihomir Vranješ, Dejan Šakotić 11, Aldin Muflizović 3, Eladar Merdanović 6, Haris Ćurevac , Zlatan Tepić, Aldin Đelmo 6, Željko Palavra 5, Vojin Svilar 7, Obrad Tomić 6, Emir Zimić 4. Trener: Josip Pandža.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u