KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Dostojan otpor Kakanjaca u finalu Kupa

11.03.2016. - I pored dobre igre i jakog otpora u prva dva seta, odbojkaši Kaknja nisu uspjeli zaustaviti razigrane Brčake

odbojkamreza

Odbojkaši Mladosti odbranili naslov pobjednika Kupa. U finalnoj utakmici Brčaci su sa 3:0 porazili odbojkaše Kaknja po treći put uzastopno osvojili pobjednički pehar.
I pored dobre igre i jakog otpora u prva dva seta, odbojkaši Kaknja nisu uspjeli zaustaviti razigrane Brčake, koje su predvodili dizač Žarko Kisić i korektor Saša Zimonjić, koji su najzaslužniji za pobjedu Mladosti.

U prvom setu, koji je trajao 26 minuta efektivne igre, igrači Kaknja pružili su jak otpor.Domaći su imali neznatnu prednost, 8:6 na prvom i 16:13 na drugom tehničkom tajmautu,ali su odbojkaši Kaknja uspjeli izjednačiti na 21:21 i ozbiljno zaprijetiti. Sa dva vezana poena razigranog korektora Zimonjića domaći uspijevaju ponovo doći do prednosti i set riješiti u svoju korist sa 25:21.

Izabranici trenera Aganovića bolje su otvorili drugi set, imali vodstvo 4:2, ali su Bračaci na prvi tehnički tajmauat otišli s prednošću od jednog poena(8:7), baš kao i na drugi(16:15). Kakanj je uspio anulirati tu minimalnu prednost i preći u vodstvo(17:18) i trener Mišić bio je primoran uzeti tajmaut.S tri uzastopna poena Mladost stiže izjednačiti na 21:21, zatim na 24:24 i na kraju drugi set dobiti na poen razliku(26:24).

I u trećem setu Kakanj je imao vodstvo od 4:2, ali su Brčaci na na drugi tehnički tajmaut uspjeli otići s tri poena prednosti(16:13, baš kao i u prvom set) i rutinski privesti meč kraju i po teći put uzastopno trijumfovati u Kupu Bosne i Hercegovine.

Finalni susret u kojem su nastupile dvije prvoplasirane ekipe iz regularnog dijela prvenstva, prtotekao je u zanimljivoj i kvalitetnoj igri i trajao je jedan sat i 36 minuta.

Mladost je pokazala da je bez premca u bh.odbojci i ne treba se čuditi ako ponovo osvoji duplu krunu. Odbojkaši Kaknja ostvarili su željeni cilj ulaskom u finale i sada im predstoji da se posvete završnici prvenstva u kojoj će uz Mladost igrati najznačajniju ulogu.

Za najboljeg igrača završnice Kupa proglašen je kapiten Mladosti Saša Zimonjić,koji je imao daleko najviše osvojenih poena.

Srebrene medalje igračima Kaknja uručio je predsjednik Mladosti Zoran Kokanović, a zlatne medalje igračima Mladosti Šef odjela za sport i kulturu Vlade Brčko Distrikta Damir Burčević, a pobjednički pehar član Predsjedništva OS BiH Miloš Jelčić iz Čapljine.

Mladost-Kakanj 78 3:0
(25:21, 26:24, 25:20)

Sala Gimnazije u Brčko Distriktu.Gledatelja 600. Sudije: Mirza Bašić(Lukavac) i Nikola Kozić (Ljubinje).

MLADOST: Novokmet, Popović, Nikolić, Dominković, Čendić, Janjić, Keserović, Zimonjić, Kisić, Gajić, Čolo, Divljan. Trener:Branko Mišić
KAKANJ 78: Lepić, Pinjić, Škulj, Šljivo, Krivokapa, Aganović, Ružić, Fejzović, Mustafić, Delibašić, Berbić,Tadić. Trener:Almir Aganović

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u