KakanjLive | Utorak, 26.01.2021. godine

Dodjela podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta

17.02.2017. - Zahtjevi za ovu vrstu podsticaja mogu se preuzeti u prijemnoj kancelariji Općine Kakanj

poslovna_zonaPogled na dio poslovne zone u Kaknju

Obavještavaju se vlasnici obrtničkih radnji u osnovnom zanimanju, te trgovačkih i ugostiteljskih radnji i preduzeća – d.o.o. koji registruju djelatnost na području općine Kakanj u periodu od 15.12.2016. – 15.12.2017. godine da mogu Općini Kakanj podnijeti zahtjev za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za 2017. godinu. Podsjetimo, u Programu utroška sredstava iz Budžeta Općine Kakanj za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2017. godinu planirana su sredstva za refundaciju troškova osnivanja obrtničkih (u osnovnom zanimanju), trgovačkih i ugostiteljskih radnji i dijela troškova osnivanja preduzeća – d.o.o..

Zahtjevi za ovu vrstu podsticaja mogu se preuzeti u prijemnoj kancelariji Općine Kakanj (šalter sala) ili klikom ovdje i sa neophodnom dokumentacijom predati na istom mjestu, tokom godine, a najkasnije do 15.12.2017. godine.

Uslovi i kriteriji za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u Programu utroška sredstava iz Budžeta Općine Kakanj za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2017. godinu (Program se može vidjeti klikom ovdje).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj, Odsjek za Lokalni ekonomski razvoj, I sprat, zgrada Općine Kakanj svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati.

Press Općine

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u