KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Dodik otkrio pakleni plan

25.05.2021. - Evo kako će uz pomoć Čovića pokušati urušiti državu

dodikcovic"Srbi su se borili za Republiku Srpsku i za slobodu srpskog naroda, ni za kakvu BiH, koja će na kraju i istrunuti", izjavio je za Srnu predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je kazao da je BiH "moranje za Srbe, podijeljeno društvo, zemlja koja nema nikakvog smisla" te da "je moguće da Srbi imaju svoju državu".

- Neće niko pitati Bakira Izetbegovića niti on može donijeti odluku o ratu. Može da skupi neke svoje jalijaše pa da on nešto počne da se tuče - rekao je Dodik za Srnu.

- To što imate Šarovića koji je spreman da proda interese Republike Srpske za male apanaže i Borenovića je neko drugo pitanje, uvjeren sam da su oni izdajnici i prodane duše - rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je zemlja koja je trebalo da bude podijeljena i u vrijeme Dejtonskog sporazuma i ovaj bi prostor napravila stabilnim i sigurnim.

Ovako je, dodao je, neko namjereno ostavio neriješenu situaciju u BiH, iz Britanije, Amerike i s drugih destinacija slao svoje početničke diplomate da se ovdje vježbaju ne dozvoljavajući da se to riješi.

Dodik je kazao kako se servira priča o multietničkom društvu, a sama njemačka kancelarka je prije nekoliko godina rekla da je to propala koncepcija i niko više o tome ne govori, osim nekih recidiva ovdje gdje se pokušava napraviti nemoguće.

- Bosna i Hercegovina će istrunuti na način da će u njoj prestati da funkcionišu organi na zajedničkom nivou, da neće htjeti doći ni Srbi ni Hrvati, jer nemaju interesa da tamo dođu i nakon toga nema BiH. Taj trenutak se približava - rekao je Dodik.

Zamjeniku pomoćnika američkog državnog sekretara Matthewu Palmeru Dodik je poručio da „ide odavde i oslobodi ovaj prostor svog prisustva“.

On je naveo da će se, kada prođe vrijeme, vidjeti koliko su bile podvala ideje Palmera koje je provodio gurajući rušenje Dejtonskog sporazuma i unitarizaciju BiH.

Realnost je, kako je rekao, takva da BiH ne bi funkcionisala da nije sile i pritiska međunarodnog faktora. "Neka odgovori Palmer, da li bi funkcionisala da nije malignog uticaja SAD-a i Britanije i EU na funkcionisanje BiH. Njihov uticaj je maligan, jer proizvode neefikasnost društva, ne možemo ništa da uradimo", rekao je Dodik.

Kada je riječ o vježbi pripadnika Oružanih snaga BiH i SAD-a na Manjači, Dodik je ponovio da to nije bila NATO vježba, što je, kako je rekao, potvrdio i sam ministar odbrane BiH, ali da ne vrijedi govoriti onome ko neće da sluša i ne vidi činjenice.

On je rekao da je to bila jedna od dvije vježbe koje će se održati te da je druga najesen s Vojskom Srbije, čiji ga dolazak na Manjaču raduje.

O posjeti delegacije Crne Gore BiH, kao i Republici Srpskoj, Dodik je rekao da ima nekoliko tema o kojima će razgovarati, a to su putna povezanost i energetska pitanja.

Sve gdje Crna Gora ima interes, dodiruje s Republikom Srpskom, koja je, kako je rekao, većinski dominantan partner u tim razgovorima.

Ponovio je da je dobra stvar što su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i crnogorski premijer Zdravko Krivokapić promovisali ukidanje putarine od Trebinja prema Herceg-Novom.

Za vlast koju simbolizuje Milo Đukanović, Dodik je rekao da nije bila prijateljska prema Republici Srpskoj i nije odavala mogućnost partnerstva u posljednjih nekoliko godina, već se opredijelila za partnerstvo sa muslimanima iz FBiH.

On smatra da je Đukanovića koštala nerealna procjena u odnosu sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Slobodna Bosna

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u