KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Derbi u Kaknju pripao Krivaji

09.12.2018. - Rukometaši Krivaje iz Zavidovića su u dvanaestom kolu Prve lige Federacije BiH savladali ekipu Kaknja u kakanjskoj sportskoj dvorani rezultatom 34:25. Zavidovićani su i nakon 12 kola jedini tim bez poraza.

Domaći rukometaši su sa previše respetka ušli u ovaj susret, a gosti su brzim napadima iskoristili mladost i neiskustvo rukometaša Kaknja i već u uvodnih deset minuta stekli prednost od pet golova (1:6). Prednost tima iz Zavidovića je dodatno rasla i gosti na odmor odlaze sa sedam golova razlike (12:19). Kakanjce je u prvih 30 minuta susreta u igri održavalo mladi Amar Amitović koji je postigao sedam golova.

U drugom dijelu susreta Kakanjci su zaigrali mnogo bolje. U defanzivi su igrali čvrsto na ponajbolje igrače Krivaje, a u napadu se bude Bračković i Balta i dovode ekipu Kaknja na samo tri gola zaostatka (20:23).  Ipak u nastavku je presudilo iskustvo, kvalitet, ali i duža klupa gostujuće ekipe koja je zasluženo slavila rezultatom 34:25 i tako došla do jedanaeste pobjede u sezoni.

Edin Klis je vodio Krivaju do pobjede sa devet postignutih golova. Gol manje postigao je Ajdin Smajilbegović, dok je pet postigao Mirza Dervenčić. U ekipi Kaknja najbolji pojedinac susreta bio je golman Mevludin Čehajić koji je susret okončao sa 16 odbrana. Haris Bračković i Amar Amitović postigli su po sedam golova, dok je Tarik Balta postigao pet. Gosti su i u ovom susretu imali podršku svojih navijača. Naime u Kakanj je doputovalo oko 150 vjernih navijača iz Zavidovića.

Nakon novog trijumfa ekipa iz Zavidovića je zadržala lidersku poziciju sa maksimalnim učinkom i 33 osvojena boda. Tri boda manje na drugom mjestu ima tuzlanska Sloboda, dok zenički Čelik i Čelik junior imaju po 27 bodova. Kakanjci su na petom mjestu sa 18 bodova.

U narednom kolu Krivaja će ugostiti Lukavac, dok će Kakanj u goste Rudaru u Banoviće.

RK KAKANJ – RK KRIVAJA 25:34 (12:19)

Sportska dvorana Kakanj. Gledalaca: 250

Sudije: Dženan Grbić – Mirza Taletović. Delegat: Zijad Jukić

Isključenja: Kakanj (5 – 10 minuta), Krivaja (6 – 12 minuta).

Sedmerci: Kakanj (4/4), Krivaja (3/4).

KAKANJ: Čehajić, Balta 5, Kubat, Demir 2, Brkić, Amitović 7, Delić 2, Bračković 7, Plasto, Sužanj, Hadrović, Spahić 2, Kusić. Trener Nedžad Zaimović.

KRIVAJA: Omerović, Mehić 1, Avdić 1, Dervenčić 5, Mehinagić 3, Faljić 4, Huskić, Sinanović 2, Hadžihasagić, Alić 1, Imamović, Klis 9, Smajilbegović 8, Kovačević, Velagić. Trener: Damir Memić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u