KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Delibašić-Ispunili smo želje trenera Pandže

27.08.2017. - Na prošlosedmičnoj prozivci košarkaša Kaknja kratko smo razgovarali i sa predsjednikom Košarkaškog kluba Kakanj i članom Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, Mevludinom Delibašićem.Saznali smo roster Kaknja za ovu sezonu sastavljen prema željama trenera Pandže i šta Delibašić misli o transferima u drugim klubovima

mevleprozivka
Mevludin Delibašić, predsjednik je Košarkaškog kluba Kakanj i čovjek koji sa puno strasti i ljubavi vodi ovaj klub, ponašajući se racionalno i odgovorno prema sredstvima sponzora i lokalne zajednice. Uvjek, uklapajući se u realne mogućnosti i ispunjavajući sve obaveze i prema igračima i prema državi, Košarkaški klub Kakanj je stekao ugled i imidž poštene i za košarkaše sa svih strana prihvatljive sredine.

Uzoran Predsjednik i uzoran Klub pred ovu je sezonu u svoje redove doveo sedam novih igrača.

U rosteru Košarkaškog kluba Kakanj za ovu sezonu su novi igrači: Adi Zahiragić, Darko Talić, Danilo Negovanović, Igor Đuković, Nebojša Pavlović, Ernest Mešinović i povratnik Nermin Buza. Iz prošlosezonskog sastava tu su: Željko Palavra, Aldin Muflizović, Eldar Merdanović, Ermin Dedić, Rijad Smajlović, te mladi  košarkaši Kaknja priključeni treninzima seniora:Zlatan Tepić, Sead Delibašić, Benjamin Mašić, Damir Pirić, Mirza Čajo i Ajdin Demir. Naš kratki razgovor smo i počeli pitanjem o sastavljanju ovosezonskog rostera.

KL: Roster napravljen za ovu sezonu je izmjenjen, dosta je kvalitetnih igrača koji će to sigurno pokazati na terenu, ali i igrača koji imaju značajnu vrijednost na košarkaškom tržištu.Kako ste se odlučili za ovakav sastav i kako ste osigurali novčane izvore?

Delibašić: Isključivi krivac za dolazak ovih igrača je trener Pandža.To su igrači koje je birao trener. Ja se u to nisam mješao. Ispunili smo sve njegove želje. Sastavili smo ekipu koju je tražio. Sva takmičarska i rezultatska odgovornost je na njemu.Vjerujemo u Josipa Pandžu, vjerujemo igračima koje je odabrao i nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Novac za sklapanje rostera osiguran je iz budžeta Općine Kakanj i od naših sponzora: Tvornice cementa Kakanj, Trgošpeda, BH Telecoma i naravno moje firme-DSM.

KL: Je li ovo prva sezona u kojoj ste ispunili sve želje trenera Pandže?
Delibašić: Mi smo i do sada ispunjavali želje trenera. Bilo je i manje dobrih poteza.Obostrano. To je normalno jer ko radi taj i griješi. Može se desiti promašaj i to je sastavni dio rada i života.

KL: Da li ste pratili transfere u drugim klubovima. Desili su se značajni transferi i velike promjene. Kod nekih nije bilo velikih promjena ali su dovedeni provjereni igrači.Kako to ocjenjujete?

Delibašić: Jeste. Desile su se značajne promjene i prema košarkaškim imenima ove će sezone liga biti puno interesantnija i takmičarski neizvjesnija.Prošle sezone smo imali jaku ligu, ove godine trebala bi biti još jača.U javnosti postoji slika kako naša liga nije kvalitetna, kao na nekom smo niskom nivou. Međutim uspjesima reprezentacije u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo puno su doprinijeli igrači iz naše lige, odnosno iz našeg Kluba.To pokazuje da kvaliteta ima.Neću reći da je to visoki nivo i da se možemo nositi sa velikim evropskim klubovima ali u odnosu na okruženje mi smo tu negdje i nema neke bitne razlike.

Poznavajući promjene koje su se u igračkom smislu dogodile u košarkaškim klubovimau tokom prelaznog roka, koji još traje, složili smo se sa konstatacijama predsjednika Delibašića, očekujući da će dolazeća košarkaška sezona u Bosni i Hercegovini biti zaista kvalitetnija, neizvjesnija i zanimljivija.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u