KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Dejan Šakotić pojačanje Kaknja za Ligu prvaka

01.03.2017. - Jedan od najboljih trebinjskih košarkaša Dejan Šakotić (23), koji je protekle sezone bio član slovenačkog prvoligaša Rogaške danas je potpisao za KK Kakanj i već u subotu trebao bi debitirati protiv Slobode u Tuzli

dejan_sakotic_art

Dejan Šakotić u dresu Leotara na utakmici kontra Kaknja prošle sezone u Trebinju

Nakon što su pobjedom protiv Mladosti definitivno izborili plasman u Ligu za prvaka, čelnici Kaknja promtno su djelovali i angažirali prvo pojačanje. Riječ je o jednom od najbojih bh.košarkaša, dvadesettrogodišnjemTrebinjcu, beku – šuteru Dejanu Šakotiću, koji je od početka ove sezone nastupao u slovenačkom prvoligašu Rogaška Slatina.

Dejan Šakotić je(20.7.1993) ponikao u Leotaru iz Trebinja. Tri sezone je nastupa u Mega Leksu iz Beograda, a zatim se ponovo vratio u svoj matični klub – Leotar, s kojim je ostvario historijski uspjeh u sezoni 2015/16. kada su Trebinjci izborili plasman među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini.

Šakotić je visok 196 cm, igra na poziciji beka-šutera i bit će veliko pojačanje za ekipu Kaknja,koja će dolaskom ovog vrsnog košarkaša ponovo igrati značajnu ulogu u Ligi za prvaka, koja je mnogo jača u odnosu na prethodnu sezonu u kojoj su ostvarili podvig osvajanjem vicešampionske titule.

-Sa Šakotićem smo postigli dogovor do kraja sezone. S obzirom da stiže iz inostranstva, pravo nastupa ima odmah i najvjerovatnije će debitirati već u subotu protiv Slobode u Tuzli, izjavio je predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj Mevludin Delibašić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u