KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Definiran roster rukometaša Kaknja

09.09.2019. - Bez obzira na brojne promjene u igračkom kadru, trener Zaimović i kapiten Bjelopoljak vjeruju da će ovaj novi, podmlađeni i osvježeni tim, igrati zapaženu ulogu u novoj sezoni


Iz prošlosezonskog sastava nedostaju Samir Lilić, Amar Amitović, Benjamin Hrustić, Kerim Bašić, Haris Bračković i Selmin Zahirović, dok su nova imena Benjamin Halilbašić, Enes Delić, Berin Hrustić i Nermin Čamdžić, za koje trener Zaimović smatra da će biti osvježenja i pojačanja za njegovu mladu momčad.

Premda su s pripremama započeli polovinom augusta, konačan roster definiran je tek u petak , 6.septembra 2019.kada su se ekipi priključili pivot Enes Delić i srednji bek Benjamin Halilbašić, koji su u redove Kaknja stigli na posudbu iz premijerligaša Konjuha iz Živinica. Prethodno su stigli Visočanin Berin Hrustić i Nermin Čamdžić iz banovićkog Rudara, inače mlađi brat desnog beka Nedima Čamdžića, koji je jedini od „stranaca“ iz prošlosezonskog sastava ostao vjeran kakanjskom prvoligašu. Dolazak kvarteta: Delić, Halilbašić, Hrustić, Čamdžić, trebao bi nadoknaditi odlazak golmana Samira Lilića te Amara Amitovića, Kerima Bašića, Harisa Bračkovića i Selmina Zahirovića, koji su (ne)očekivano napustili Kakanj.

Trener Nedžad Zaimović, kojem je vodstvo kluba dalo povjerenje da i naredne sezone vodi prvi tim, smatra da novi igrači, uz kapitena Admira Bjelopoljaka, golmana Mevludina Čehajića, Saliha Delića i iskusnog Nedima Čamdžića, te nadalozaći val mladih igrača, koje predvode Admir Hadrović, Tarik Kubat, Sulejman Brkić i Muhamed Đokić, mogu učiniti iskorak više i izboriti mjesto među vodećom četvorkom prvoligaškog „Sjevera“.

trenerinoviNovi igrači sa trenerom Zaimovićem

-Svi igrači koji su željeli napustiti naš Klub dobili su ispisnice i rastali smo se na jedan prijateljski način. Zahvaljujući dobrim odnosima sa Konjuhom iz Živinica dobili smo na posudbu dva kvalitetna igrača, a dosta očekujemo i od Visočanina Berina Hrustića i mlađeg Čamdžića, dok ćemo veću minutažu dati našim mlađim igračima od kojih odskaču Hadrović, Kubat, Brkić i Đokić , koji su minule sezone iskazali svoj neosporni talenat i dokazali da zaslužuju mjesto u prvom timu, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

KapitenBjelopoljakKapiten Admir Bjelopoljak

Kapiten Admir Bjelopoljak, koji je i pored premijerligaških ponuda , zajedno sa golmanom Čehajićem i Salihom Delić, ostao vjeran svom matičnom klubu, zadovoljan je atmosferom na treninzima i novim igračima, kojima će , kako kaže, trebati malo vremena da se uklope i uigraju , ali što je najbitnije, imaju potencijal i mogli bi biti pravo osvježenje.
-Imamo solidan kadar, jaku odbranu i moje mišljenje da kući nećemo izgubiti ni jednu utakmicu osim Krivaje. Sad je najvažnije da odigramo 2-3 kontrolne utakmice, da se bolje upoznamo i uigramo jer nova sezona kreće 21.septembra i malo smo zaostali kada su u pitanju prijateljski mečevi, kazao je kapiten rukometaša Kaknja Admir Bjelopoljak.

Bez obzira na brojne promjene u igračkom kadru, trener Zaimović i kapiten Bjelopoljak ne gube nadu i vjeruju da će ovaj novi, podmlađeni i osvježeni tim, igrati zapaženiju ulogu od prethodnog, koji je, kao što je poznato,sezonu završio na šestom mjestu, što se može smatrati neuspjehom.

Novu sezonu 21. septembra Kakanj otvara susretom sa ekipom Čelik Juniorom, koja je osvajanjem trećeg mjesta bila najprijatnije iznenađenje prošle sezone.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u