KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Danas na Kakanjskim danima

02.08.2018. - Šesti dan Kakanjskih dana, četvrtak 02. augusta počinje izložbom minerala i kristala, a završava koncertom Amara Jašarspahića Gileta

kakanjskidani18

Satnica programskih sadržaja:

10:00 – Izložba minerala i kristala „Blago zemlje“ – Park Doma kulture

Izložba koji organizira Udruženje istraživača i ljubitelja minerala “Gorski kristal”, na čelu sa Vernesom Islamovićem, visočkim istraživačem minerala i zaljubljenikom u ovu granu geologije, jedna je od rijetkih manifestacija u BiH, na kojoj je moguće pogledati minerale i kristale iz BiH, ali i iz cijelog svijeta.Izložbu minerala i kristala „Blago zemlje“ možete pogledati u Parku Doma kulture u četvrtak 02.08.2018. godine i petak 03.08.2018.godine sa početkom od 10:00 sati.

10:00-12:00 Radionica za djecu – Park Doma kulture

Fokus će biti na izradi papirnatih brodića ali radiće se i cvjetovi, leptiri, nakit, ukrasi za dječije sobe itd.
Radni stolovi će biti postavljeni sa natpisom za svaku aktivnost tako da se zainteresirani mogu prijavljivati za one aktivnosti koje im se čine najprikladnije (u odnosu na dob) i najinteresantnije (u odnosu na sadržaj).Na licu mjesta u posudama sa vodom djeca će moći isprobati kako plove njihovi brodići.Učesnici nakon radionice mogu da ponesu izrađene predmete kućama, a svi učesnici će biti nagrađeni bombonama.

18,00 Noć borilačkih sportova – Park prijateljstva

U Parku prijateljstva će biti održana Prezentacija borilačkih sportova – Noć borilačkih sportova pod otvorenim nebom „Fight Night“ sa početkom u 18:00 sati.Prezentacija će biti revijalnog karaktera, te će ovo biti jedinstvena prilika da građani vide uspješne borilačke sportske klubove koji već dugi niz godina postižu izvrsne rezultate. To su: Judo klub „Kakanj” , Kik boks klub „Ratnik“, Teakwondo klub „Čelik“ i Teakwondo klub “NUR”.
Sa početkom od 19:30 u Parku prijateljstva, za sve ljubitelja boksa bit će upriličen spektakl pod nazivom „Fight night“ koji uključujesedam borbi, prezentacije i vježbe.
Najbolji kakanjski i boskeri iz ostalih gradova BiH, našoj publici će pružiti mečeve vrhunske borbe, pune adrenalina i neizvjesnosti, a što će ujedno predstavljati i svojevrsnu promociju ovoga sporta u Kaknju.
Nakon uvodnih borbi, šlag na tortu i spektakl večeri predstavljat će glavna borba oko 20,30 sati: Nerdin Fejzović vs Zlatko Janjić 68kg (BiH vs Srbija)

19:00 Promocija knjige „Black river“ Kanita Čišija – Park Doma kulture

Ovo je roman prvijenac naše mlade sugrađanke, Kanite Čišija u izdanju Gradske biblioteke Kakanj.
Promotor romana je Emir Sokolović, književnik iz Zenice.

21:00 Play station turnir – Park Doma kulture

Takmičenje će se odvijati ispred cafea Europa (Park Doma kulture) 2.augusta i 3.augusta 2018.godine od 21:00 sati pod vedrim nebom uz projekciju na velikom platnu. Turnir će se igrati sistemom eliminacije.

21:00 – Koncert Amar Jašarspahić Gile

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u