KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Danas na Bobovcu-Bosanski gastro fest

19.05.2017. - Bosanski gastro fest - jedinstveni događaj na kraljevskom gradu Bobovcu ove subote. Svi zainteresirani mogu doći i uživati u programu ovogodišnjeg Bosanskog gastro festa danas od 9,00 do 16,00 sati na kraljevskom gradu Bobovcu

gastrobobovac

Bosanski gastro fest ima za cilj oživljavanje duha i sjaja srednjovjekovne Bosne na Bobovcu kroz njegovanje historije, tradicionalne gastronomije i multikulturalnosti. Na Festivalu će se prezentovati bogata gastro ponuda tradicionalnih jela bosanske kuhinje i umjetničkih ručnih radova koji će biti izložbeno-prodajnog karaktera... 

U okviru manifestacije bit će organizirano i natjecanje za najbolje pripremljeni desert kao i natjecanje u starim narodnim sportskim igrama i disciplinama, a sudionici će pored domaćina i organizatora biti još: Udruženje žena za ruralni razvoj “Zvijezda” Vareš, Udruga žena Strica Zaruđe, Bošnjačka zajednica kulture Preporod Vareš, Udruženje žena Budoželje, Forum žena Pogar, Udruga Izvorno vareško i Udruženje građana Sultanov konak iz Kraljeve Sutjeske.

gastrofestbob

Ovu jedinstvenu manifestaciju organizuju Udruženje "Čuvari bosanske krune Bobovac" u promotivnoj saradnji s Udruženjem „Progresivni Razvoj Organizacija i Individua“ (PROI) te saradnjom sa Udruženjem Alterural i drugim partnerima uz podršku Općine Vareš na čelu s načelnikom Zdravkom Maroševićem i Francuske ambasade u BiH.

Podršku organizaciji festivala ove godine pruža i Udruženje PROI, u okviru svoje Inicijative za razvoj turizma i projekta Balkantina pokrenutog sa ciljem promocije i zaštite gastro-kulturnog nasljeđa Bosne i Hercegovine.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u