KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Četvrta pobjeda odbojkaša Kaknja

19.11.2016. - Nakon prošlonedjeljne pobjede nad aktualnim prvakom,ekipom Mladosti, odbojkaši Kaknja savladali su i drugog brčanskog premijerligaša i dokazali da imaju realne izglede da ponove prošlosezonski uspjeh

Izabranicima trenera Almira Aganovića trebalo je samo 68 minuta da zabilježe maksimalnu pobjedu protiv Jedinstva i na najbolji način im se revanširali za poraz u Kupu Federacije BiH.Bila je ovo četvrta pobjeda naših odbojkaša, koja je izborena  racionalnom igrom, kojoj su ton davali iskusni Marko Tadić i standardno pouzdani Almir Aganović. Solidnu partiju pružili su i ostali igrači, a na poziciji dizača debitirao je mladi Muhamed Begić, koji se dobro snašao i pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

Gosti su samo u prvom setu pružili nešto jači otpor, dok su u preostala dva bili u inferiornom položaju što pokazuje i skromni broj osvojenih poena. Očito, Brčaci se nalaze u teškoj situaciji jer ih je napustio i dugogodišnji trener, poznati stručnjak Ljubiša Ristić, za čije ime su vezani svi uspjesi ovog poznatog kluba.

OK Kakanj 78 – MOK Jedinstvo(Brčko) 3:0

Dvorana KSC Kakanj.Gledalaca 150.Sudije:Zdravko Jakiša(Čapljina) i Adnan Kološ (Sarajevo). Delegat:Zoran Gavrić (Modriča). Rezultat po setovima: 25:20, 25:17, 25:16.

OK KAKANJ 78: Begić, Pinjić, Krivokapa, Šljivo, Sužanj, Ružić, Aganović, Fejzović, Mustafić, Vehab, Fazlić, Tadić. Trener:A.Aganović.
MOK JEDINSTVO:Manović, Plavšić, Đurić, Tomić, Pejić, Ivanović, Dominković, Trakić, Lazović. Trener:M.Mitrović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u