KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Četvrta pobjeda košarkaša Kaknja

16.11.2019. - U šestoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici Kakanjci su zabilježili četvrtu pobjedu. Bili su bolji od KK Vogošća rezultatom 69:65


Utakmica koja je u prvom poluvremenu više ličila na trening dva tima, nego li borba za prvenstvene bodove. Ekipa Vogošće, možda i nije mogla bolje i više, ali ekipa Kaknja je lagano i opušteno ušla u igru iz koje i nije mogla napraviti nešto više od tri poena prednosti za odlazak na veliku pauzu. Teško je u ovakvim utakmicama motivisati igrače, pa je to i razumljivo. Vogošću su mnogi doživjeli kao autsajdera, što po rezultatima i jeste, ali su večeras namučili ekipu Kaknja i bili u poziciji da iznenade što im na kraju ipak nije pošlo za rukom.

Prvih deset minuta se završilo izjednačenim rezultatom 16:16, a najveću prednost Kakanj je imao kod rezultata 11:4. Puno je vremena trebalo Vogošćanima da proradi šut, a kada se to dogodilo okrenuli su rtezultat u svoju korist 14:16, da bi Mirza Velić na samom kraju perioda ubacio poene za 16:16.

Druga četvrtina je počela sa serijom Vogošće od 0:6 i rezultat je u jednom trenutku glasio 16:22. Kada su Kakanjci samo malo podigli energiju, ovu su razliku stigli i prestigli.
U drugom poluvremenu dinamika utakmice je podignuta na viši nivo i domaći tim je u trećem periodu dostigao dvocifrenu prednost trinaestim poenom Mirze Velića 52:39. Bilo je to i plus 13 i najveća prednost za jedan tim na ovoj utakmici. Sve se na parketu brzo promijenilo u korist Kaknja, kada su igrali odbranu čovjek na čovjeka po cijelom terenu. Tako da je ovaj period završio sa najviše poena 22:16. Tim iz Vogošće je sve tri perioda od početkla utakmice završio sa 16 poena.

Posljednjih deset minuta Vogošća je počela serijom od 0:6, a prvi poen za Kakanj i to sa linije slobodnih bacanja ubacio je Nermin Buza poslije tri minute igre. Gosti su stalno smanjivali razliku i stizali prednost Kaknja ali nijednog trenutka nisu uspjeli izjednačiti rezultat. Košarkaše Kaknja nije služio vanjski šut kao na prethodnim utakmicama, bilo je i greški u predavanju lopte, tako da se u zadnjih pet minuta vodila grčevita borba za očuvanje minimalne prednosti i kakvu takvu pobjedu.

Uspio je kapiten nermin Buza 16 sekundi prije kraja ubaciti pone za četiri razlike 69:65. U napadu Vogošćani su dva puta pokušali tricom, u drugom promašaju Kakanjci su imali bolji skok. Mešinović je pokupio loptu, u kontri je Ćurevac ubacio dva poena, ali se oglasila sirena i koš nije priznat. Na kraju utakmice može se reći da je ova pobjeda zlata vrijedna jer u igru zbog ozlijede nije ulazio pozdani šuter i skok igrač Jovan Đorđević Marinković. Šansu za više minuta dobio je Ernes Mešinović i vrlodobro je iskoristio.

KK Kakanj – KK Vogošća 69:65
(16:16, 19:16, 22:16, 12:17)

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 600. Utakmica šestog kola košarkaškog prvenstva BiH. Sudije: Ademir Zurapović, Goran Stojančević i Faruk Ališehović. Delegat: Miodrag Ivanović.
KK Kakanj: Ermin Dedić 3, Adnan Arslanagić 11, Ernes Mešinović 8, Jovan Đorđević Marinković, Faris Sikira, Haris Ćurevac 15, Mirza Velić 13, Damir Pirić, Mirsad Pilavdžić 5, Nermin Buza 10, Refik Bašić 4, Bartol Lučić. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.
KK Vogošća: Amar Balić 6, Edin Halilović, Ensar Ćatić, Amir Mulić, Filip Njegovanović 10, Timur Ovčina 7, Mujo Tuljković 24, Haris Genjac 13, Dino Halilović, Enis Đulović, Sanin Čelik, Mladen Pavlović 5.Trener: Ermin Kahriman.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u