KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Četiri odbojkaša Kaknja u reprezentaciji BiH

29.03.2019. - Na širem spisku selektora Edina Bakovića nalaze se Sejdin Mustafić, Marko Milovanović, Danilo Ružić i Edin Mehić. Profesor Mirza Demir imenovan za novog kondicionog trenera A tima

EdinBakoviMirzDemirEdin Baković i Mirza Demir, ponovo zajedno, nekada u OK Kakanj, danas u reprezentaciji BiH/Foto Arhiv

Odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine krajem maja učekuje CEV Srebrena liga na kojoj će učestvovati osam zemalja . Naš državni tim je smešten u grupi A sa Austrijom, Grčkom i Mađarskom.

Za ovo takmičenje novi selektor Edin Baković, objavio je širi spisak igrača, među kojima su i četverica prvotimaca Kaknja: libero Sejdin Mustafić, primač Marko Milovanović, korektor Edin Mehić i srednji bloker Danilo Ružić.

SejdinMustafiSejdin Mustafić

Odbojkaška reprezentacija jedan dio priprema obavit će u Kaknju, a naš grad će biti i domaćin utakmicama protiv Austrije (29.maja 2019.) i Mađarske (02.juna 2019.).
Pored Edina Bakovića, koji je najtrofejniji trener Kaknja, u stručnom štabu reprezentacije nalazi se i profesor Mirza Demir, koji je će biti zadužen za fizičku pripremu naših reprezentativaca.

DaniloRuzicDanilo Ružić

Podsjećamo, Mirza Demir je bio asistent Bakoviću za vrijeme njegovog vođenja prvog tima Kaknja, a posljednje dvije godine bio je kondicioni trener Odbojkaške reprezentacije Hrvatske i njegov angažman u našoj državnoj selekciji bio je i očekivan.

Angažman Mirze Demira i četvorice prvotimaca Kaknja u državnu reprezentaciju predstavlja veliko priznanje za naš najtrofejniji odbojkaški klub, kao i za sportski Kakanj, koji slovi kao grad odbojke.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u