KakanjLive | Subota, 11.07.2020. godine

Čestitka-Biti dio multietničkog društva je privilegija

27.02.2019. - Biti dio bh. multietničkog društva predstavlja čast i privilegiju, kaže se između ostalog u čestitci povodom Dana nezavisnosti BiH, predsjedavajućeg Vijeća Općine Kakanj i Načelnika Općine Kakanj

kakanjzgradaopcine
Naša država Bosna i Hercegovina sa svojim bogatstvom različitosti koje se međusobno susreću i obogaćuju je u suštini Evropa i Svijet u malom.

Biti dio takvog multietničkog društva predstavlja čast i privilegiju, ali to znači i obavezu i motivaciju da se svi kontinuirano i ustrajno zalažemo da svaki čovjek u našoj državi slobodno uživa svoja prava u pogledu svog nacionalnog, vjerskog i svakog drugog identiteta.

Biti dio multietničkog bosanskohercegovačkog društva istovremeno znači i obavezu da se kontinuirano radi na polju jačanja demokratičnosti i zaštite ljudskih prava, te da se ustrajno radi na putu općeg prosperiteta.

Njegovanjem i konkretnim pokazivanjem tolerantnosti, uvažavanja, poštovanja i solidarnosti sa svim ljudima, te stalnim građenjem mostova prijateljstva, najbolje se pokazuje razumijevanje suštine naše domovine i najbolje se dokazuje odanost državi Bosni i Hercegovini.

Sa ovakvim promišljanjima i porukama, svim građanima Kaknja i svim ljudima koji BiH nose u srcu, predsjedavajući Vijeća Općine Kkanj Slaven Katičić i načelnim Općine Kakanj Aldin Šljivo, čestitaju Dan nezavisnosti BiH.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u