KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Častan oproštaj košarkaša Kaknja

25.04.2018. - Četvrtom pobjedom u Ligi za prvaka, košarkaši Kaknja su se časno i dostojanstveno oprostili od vjerne publike i na kraju ipak uspješne sezone. Večeras je u Kaknju poražena Bosna rezultatzom 85:81

Košarkaši Kaknja su sezonu završili pobjedom i na najbolji mogući način se oprostili od svoje vjerne publike.Utakmica u kojoj su domaći košarkaši pokazali veliku želju za pobjedom što su borbenošću i kontrolom odlučujućih trenutaka potvrdili.

Utakmica je poslije 40 minuta završila rezultatom 71:71. Kod nerješenog rezultata (68:68), neshvatljivo dugo i sa mnogo prostora na šutu za tri poena domaći su ostavili Adnana Arslanagića, koji 66 sekundi prija kraja pogađa za tri poena i dovodi Bosnu u prednost (68:71). Već u narednom napadu, Aldin Muflizović, koji je i trebao blokirati Arslanagića, pogađa tricu i na pravi se način iskupljuje. Tako je rezultat poravnat na 71:71. U produžetku snalažljivija i više skoncentrirana na pobjedu, ekipa Kaknja ništa nije prepustila slučaju. Trudili su se košarkaši Bosne, međutim bolji skok u odbrani i više promašaja „studenata“ u napadu donijeli su Kaknjcima, poptpuno zasluženo, drugi ovogodišnji trijumf nad Bosnom.

Treba reći da je pobjeda nad Bosnom postignuta sa osam igrača u rotaciji, što verčerašnjoj pobjedi daje posebnu težinu. I Bosna je rotirala osam igrača.

Kada se podvuče crta, ostaje žal što se tim Josipa Pandže nije plasirao u polufinalnu seriju doigravanja za prvaka. Ipak treba biti zadovoljan. Nekada rezultat i ne pokazuju potpunu i pravu vrijednost rada u sportu, a posebno u košarci. Ove sezene sve su ekipe u najelitnijem košarkaškom rangu BiH bile znatno bolje i kvalitetnije u odnosu na sezonu 2016/2017. U Kaknju smo uživali u košarci koju su nam demonstrirali: Ermin Dedić, Danilo Negovanović, Nebojša Maksimović, Darko Talić, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović, Eldar Merdanović, Adi Zahiragić, Zlatan Tepić, Nikola Gaćeša, Sead Delibašić, Nebojša Pavlović, Željko Palavra, Damir Pirić, Adam Mirković, Milivoje Božović i Nermin Buza. Trener Josip Pandža i njegovi saradnici zaslužuju sve čestitke za uloženi rad, koji ovoga puta nije odbacio takmičarski rezultat prema željama, ali smo vidjeli koliko su u ovom klubu ljudi radili, trenirali i borili se da časno i pošteno, svakim potezom i znojem pokažu kako se bori za klupske boje, za nesebične sponzore kluba i za Kakanj, sportski otvoren i korektan grad u kojem se sportisti, odakle god da dođu, nisu osjećali strancima.

U polufinalnu seriju plasirali su se ekipe: HKK Zrinjski, KK Igokea, KK Bosna Royal i OKK Spars Zirat Bank.

KK Kakanj-KK Bosna Royal 85:81
(20:17, 13:22, 24:23, 14:9 i 14:10)

KK Kakanj: Ermin Dedić 14, Darko Talić, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 8, Eldar Merdanović 6, Adi Zahiragić 17, Zlatan Tepić, Sead Delibašić, Damir Pirić, Adam Mirković 9, Milivoje Božović 21 i Nermin Buza 7. Trener: Josip Pandža. Asistenti: Benjamin Šabić, Mirnes Ganić i Mirza Demir.
KK Bosna Royal: Adnan Arslanagić 14, Adi Alikadić, Dino Kosovac, Draško Knežević 10, Sandro Antunović, Cory Bradford 6, Haris Ćurevac, Mujo Tuljković, John Joseph Obrien 23, Aldin Đelmo 2, Maksim Šturanović 18 i Atif Durak 8. Trener: Denis Bajramović. Asistent: Aleksandar Damjanović.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u