KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Časna i karakterna igra košarkaša u Trebinju

23.11.2019. - Košarkaši Leotara i Kaknja odigrali su korektnu takmičarsku utakmicu u kojoj je prednost od sedam poena realan odnos pokazanog na parketu, bez obzira što su Kakanjci imali kraću klupu i nepovoljan zdravstveni bilten

kkvelikaKošarkaši Kaknja i Leotara su odigrali lijepu, zanimljivu i korketnu utakmicu u kojoj su i jedni i drugi pokazali kvalitete koje posjeduju, a svoje prednosti bolje su iskoristili igrači sa Trebišnjice.

Bez obzira na poraz, ekipa Benjamina Šabića je pokazala karakter i večeras je zaista bilo teško odgovoriti na mirnu i sigurnu ruku Dejana Šakotića, agresivnu, brzu i efikasnu igru Marka Rikala, snagu i visinu Đorđa Ninkovića. Tim iz Kaknja bio je oslabljen neigranjem Mirsada Pilavdžića, a Jovan Đorđević Marinković je igrao povrjeđen, pri čemu je i tokom utakmice doživio nezgodan pad, pa je bilo upitno da li će nastaviti utakmicu. Ipak se vratio i hrabro izdržao još neko vrijeme na terenu, a to dovoljno govori o želji i karakteru, kako ovog igrača tako i tima koji je imao klupu sa skraćenom rotacijom.

Utakmica je počela idealno za tim iz Kaknja. Osam poena prednosti na kraju prve četvrtine bilo je iznenađenje za domaću publiku i domaći tim. Brzom igrom, izvrsnim procentom šuta u prvih deset minuta Šabićevi izabranici su napravili rezultat od 15:23. Ermin Dedić je bacao pet trica, a ubacio je četiri. Haris Ćurevac je dodao jednu, Adnan Arslanagić je imao četiri poena, Buza dva i to je bio odličan učinak za dobar start.

Kao da je rezultat iz prvih deset minuta, probudio motivaciju u domaćoj ekipi i drugu četvrtinu ubacuju ukupno 31 poen. Proradio je šut sa distance kojeg nisu imali u prvih deset minuta, a prednjačili su Vladimir Aleksić, Dejan Šakotić i Marko Rikalo. S druge strane Kakanjci su ubacili samo 17 poena, što je Trebinjcima omogućila da na poluvrijeme odu sa šest poena prednosti 46:40.

I pored svih nedaća koje su ih pratile, povreda, već ozlijeđenog Jovana Đorđevića Marinkovića, lične greške na centarskoj i bekovskim pozicijama, treći period Kakanjci rješavaju u svoju korist sa plus četiri poena 19:23 i pokazuju da se neće tako lako predati.

Samo dva poena prednosti imao je Leotar na ulasku u zadnji period (65:63). Imao je prednost i u „dužoj klupi“. Trener Miro Vukoje imao je u igri dest potpuno spremnih igrača, dok je zdravstveni bilten Banjamina Šabića ograničio roster na osam, sa povrijeđenim Đorđevićem. Kada je Mirza Velić ubacio tri poena 53 sekunde prije kraja i smanjio rezultat na minus četiri (85:81), već u narednoj odbrani zbog pet ličnih Kakanjci su ostali bez Adnana Arslanagića , a zatim i bez Mirze Velića. Zadnji napad, domaći košarkaši nisu ni iskoristili do kraja. Dejan Šakotić, koji je jedno kratko vrijeme igrao i u Kaknju, uzeo je loptu, i korektno, sportski je zadržao bez namjere da organizuje novi napad, jer za desetak preostalih sekundi teško da bi se šta moglo promijeniti, a postignuti rezultat je odslikao stvarno stanje na terenu 88:71, sedam poena prednosti za domaći tim.

KK Leotar - KK Kakanj 88:81
(15:23, 31:17, 19:23, 23:18)

Sportska dvorana „Miloš Mrdić“ u Trebinju. Gledalaca 900. Utakmica sedmog kola košarkaškog prvenstva BiH. Sudije: Vladimir Marić, Tomislav Stapić, Danijel Vlaho. Delegat: Zoran Marjanović.

KK Leotar: Vladimir Aleksić 9, Aleksandar Tunguz , Marko Rikalo 25, Aleksandar Andrejević 2, Damjan Milošević 8, Andrija Marić, Marko Raičević 4, Nemanja Milidragović, Srđan Damjanović , Đorđije Ninković 14, Dejan Šakotić 26, Filip Dedijer. Trener: Miro Vukoje. Pomoćni treneri: Dražen Šegrt i Milan Komar.

KK Kakanj: Ermin Dedić 22, Adnan Arslanagić 11, Ernes Mešinović 6, Jovan Đorđević Marinković 11, Faris Sikira, Haris Ćurevac 13, Mirza Velić 8, Damir Pirić, Nermin Buza 6, Refik Bašić 4, Bartol Lučić. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u