KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Bratunčani nanijeli poraz Kakanjcima

30.03.2019. - U trećem kolu Lige za opstanak, u Kaknju su košarkaši Bratunca bili bolji od domaćina rezultatom 67:74

Oba prva perioda gostujući košarkaši su riješili u svoju korist. Sami početak je pripao domaćinima, odnosno Igoru Josipoviću koji je ubacio poena za dobar start od 4:0. Veoma brzo gosti su se konsolidirali, počeli forsirati vanjski šut, napravili prednost poenima Fostera, Nikolića i Silađija (4:8) i samo je do kraja poluvremena povećavali. Prva četvrtina je završila sa prednošću od deset poena za Bratunčane, a poluvrijeme sa plus 14. U jednom trenutku gosti su imali i prednost od 17 poena (27:44). Mirza Velić je smanjio na 30:44 i sa ovim rezultatom se otišlo na odmor. Ponovo su košarkaši Kaknja u prvom poluvremenu bili neefikasni i za 20 minuta ubacili samo 30 poena. Nisu Bratunčani igrali tako dobro odbranu koliko je je bilo neiskorištenih prilika, Šabićevih igrača, prvenstveno iz reketa na polaganjima i zicerima. Od devet slobodnih bacanja u prvom poluvremenu domaći su iskoristili samo tri.

U nastavku utakmice u igri Kaknja bilo je više agresivnosti ali nedovoljno da bi se postiglo više od „podnošljivog“ poraza sa sedam poena razlike. Najefikasniji pojedinac Kaknja, Igor Josipović, četiri minute prije kraja, zbog pete lične greške morao je napustiti teren, i za mnoge u dvorani, već tog trenutka ova je utakmica bila završena i izgubljena. U takav ishod nije vjerovao mladi trener Kaknjaca, Šabić koji je pokušao do kraja utakmice motivisati svoje igrače, međutim, bila je to nemoguća misija.

Već u srijedu u Kaknju gostuje mostarski Student, zatim dolazi Bosna Royal i treba očekivati da će u ove dvije utakmice opstanak u elitnom bh. košarkaškom društvu biti osiguran, kako bi se na posljednje gostovanje u Bratunac otputovalo potpuno rasterećeno.

KK Kakanj – KK Bratunac TRB 67:74
(16:26, 14:18, 20:19, 17:11)

Utakmica trećeg kola Lige za opstanak.Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca: 250.Sudije: Haris Bijedić, Nermin Nikšić i Tomislav Stapić. Opunomoćenik KS BiH: Boro Sesar.

KK Kakanj: Nebojša Maksimović 2, Adnan Arslanagić 9, Ernes Mešinović 2, Aldin Muflizović 9, Ivan Begić 2, Haris Ćurevac 8, Mirza Velić 7, Sead Delibašić, Bartol Lučić, Nermin Buza 6, Damir Pirić, Igor Josipović 22. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

KK Bratunac TRB: Weseley Alcegaire 20, Foster Damarco Dreshawn 13, Filip Šepa 7, Miloš Milošević, Nemanja Nikolić 2, Ivan Jokić, Nikola Silađi 18, Mladen Pantić, Stefan Nikolić 12, Nemanja Pavlović 2. Trener: Ognjen Radić. Asistenti: Jugoslav Petrić i Miloš Deurić.

A.Zekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u