KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Bratunac TRB protiv Kaknja do prve pobjede

25.10.2020. - Košarkaši Bratunac TRB-a došli su do prve prvenstvene pobjede nanijevši poraz Kaknjcima, koji su u Bratunac otputovali kao blagi favoriti, jer su imali u prva tri kola bolji prvenstveni skor

kkekipa20
Poslije tri prvenstvena poraza ekipa Bratunca je imala imperativ pobjede, a košarkaši Kaknja sa dvije pobjede u prva tri kola otišli su rasterećeni na ovo gostovanje. Očekivalo se da će domaći igrati pod pritiskom, a ustvari su odigrali sa puno energije i sa velikom željom da konačno ubilježe prvenstvenu pobjedu. Sa visokim procentom u stvarnost su pretvorili trenerske zamisli i očigledno su u prethodnim danima odlično analizirali igru košarkaša Kaknja. Razlika od 15 poena je ubjedljiva i odraz je uloženog truda i želje igrača Bratunca sa jedne strane i igrača Kaknja sa druge strane. Treba reći i da je Bratunac u prva tri kola imao značajne zdravstvene probleme u igračkom kadru, a večeras su nastupili u najkompletnijem sastavu do sada, i od ovog tima se očekuje da igra značajniju ulogu u bh. prvenstvu.

Više zalaganja i energije od ostalih u Kaknju je pokazao kapiten Aldin Muflizović i to je rezultiralo sa 23 poena, osam skokova i tri asistencije. Bio je i najefikasniji igrač utakmice, a samo poen manje ubacio je Marko Rikalo za momčad Bratunca.

Na samom kraju utakmice povrijedio se Aldin Đelmo. Nadamo se da njegova povreda noge nije ozbiljna, jer bila bi velika šteta da ovaj beskompromisni borac, koji igra srcem za svaku loptu, u narednim utakmicama bude van stroja.

U sljedećem kolu Kakanj dočekuje ekipu Zrinjskog.

Bratunac TRB – Kakanj 78:63 (44:33)
(22:18,22:15,17:18,17:12)

Utakmica četvrtog kola prvenstva BiH. Dvorana Bratunac. Utakmica se igrala bez prisustva gledalaca (COVID -19). Sudije: Ademir Zurapović, Tarik Nikšić i Samir Kadrić. Opunomoćenik KS BiH: Mirza Hatibović.

Bratunac TRB: Matija Žunić, Mladen Milošević, Marko Rikalo 22, Radenko Pilčević 10, Dejan Ćup, Nikola Petrović 3, Mihajlo Lukić, Nikola Tadić 7, Miloš Pešić 10, Miloš Ilić, Aleksandar Živojin Danilović 17, Stevan Jeremić 9.Trener: Ognjen Radić. Pomoćni treneri: Miloš Deurić i Jugoslav Petrić.
KAKANJ: Jackson Dubinski 14 , Sead Delibašić, Zlatan Tepić 2, Aldin Đelmo 2, Aldin Muilizović 23, Damir Pirić2, Imran Fazlić 7, Nemanja Gavranić 7, Alija Islamović 4, Miloš Pajović 2 . Trener: Benjamin Šabić. Pomoćni trener: Mirnes Ganić.

Adib ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u