KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Bračković i Balta pojačali rukometaše Kaknja

18.09.2018. - Dosadašnji igrači sarajevske Bosne Haris Bračković i Tarik Balta dogovorili saradnju sa vodstvom Rukometnog kluba Kakanj i oni će u narednoj sezoni nositi dres kakanjskog prvoligaša

tttttt

Samo pet dana prije početka nove prvenstvene sezone Rukometni klub Kakanj definirao je roster za novu sezonu. Nakon odlaska kompletne prošlosezonske postave, koju su sačinjavali „stranci“ i neočekiovanog prelaska mladog Admira Bjelopoljaka u redove zeničkog Čelika, dolazak ova dva provjerena igrača predstavljaće veliko pojačanje.

-Dolaskom Bračkovića i Balte, koji imaju premijerligaško iskustvo, riješili smo pitanje bekovskih pozicija, koje su i bile najdeficitarnije jer su nam na raspolaganju bili samo  Amar Amitović i Dino Hadrović. Upravo ova dva kvalitetna i provjerena igrača, uz Amara Amitovića i Dinu Hadrovića, golmane Lilića i Čehajića, pivote Bećaka i Demira i krila Sulejmana Brkića i Tarika Kubata trebali bi činiti našu postavu koja će igrati značajnu ulogu u novoj sezoni. Uz iskusne i prekaljene bekove Bračkovića i Baltu sigurno će  brže  napredovati  naši mladi igrači, što nam je i prevashodan cilj u novoj sezoni, istakao je Nedžad Zaimović, trener rukometaša Kaknja.

Početak nove sezone zakazan je za nedjelju 23.septembra 2018.godine, kada će rukometaši Kaknja ugostiti ekipu Žepča.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u