KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Bosna Royal eliminisala Kakanj iz Kupa

01.02.2017. - U košarkaškom kupu Bosne i Hercegovine, ubjedljivom pobjedom na domaćem parketu sa 26 poena razlike Bosna Royal Jelly, iz daljeg takmičenja eliminisala KK Kakanj

Utakmica je počela sa obostranim promašajima i izgubljenim napadima. I na jednoj i na drugoj strani, nisu iskorištena po četiri napada, a tek u petom, košem Željka Palavre Kakanj je poveo 0:2. Košem Emira Zimić Kakanj je poveo 2:4, a onda je Vladimir Đorđević ubacio prvu tricu za domaće i Bosna više do kraja utakmice nije ispuštala vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 47:30. Na kraju utakmice semafor je neumoljivo pokazivao razliku od 26 poena (83:57), a najznačajniju prevagu Bosna je imala u raspoleženim šuterima za tri poena. Dok je Kakanj ubacio četiri trice, košarkaši Bosne to su uradilio 11 puta.

Trener Josip Pandža, realno je ocjenio trenutno stanje u ekipi ali i razliku u kvalitetu, koja je očigledna, kada se poredi Bosna Royal i bilo koja druga ekipa u Ligi 10. Evo šta je rekao trener Kakanjaca:
- Bila je ovo jednosmjerna utakmica već od sedme minute jer su domaći stekli značajnu prednost koju mi nismo mogli stići niti ugroziti. Naravno, to je utjecalo na kvalitet igre i razlog što susret nije bio zanimljiv. U ovom trenutku , objektivno kvalitet ekipa je takav kako rezultat pokazuje na semaforu po završetku utakmice. Evidentno je da smo u velikoj krizi igre i rezultata.Uzrok je skroman roster, odnosno odlazak Nebojše Maksimovića i ozljeda centra Obrada Tomića, dva veoma bitna igrača, te nevjerovatan pad koncetracije i samopouzdanja kod pojedinih igrača, čiji učinak je ispod njihove kvalitete i ranijih igara.Poraz nije neočekivan, Bosna je kotirala kao izraziti favorit.

O tome šta slijedi, već u utakmici sa narednim protivnikom Josip Pandža kaže:
- Nama jedino preostaje da zbijemo redove jer u subotu dolazi Zrinjski i to je utakmicu sezone u kojoj imamo imperativ pobjede. Svaki novi kiks ugrozio bi naše šanse za Ligu prvaka i morat ćemo uložiti posljednji atom snage i znanja da prekinemo niz od četiri uzastopna poraza. Pobjeda protiv jake ekipe Zrinjskog vratila bi izgubljeno samopouzdanje i mi bi u završnici igrali bez većeg operećenja i lakše došli do zacrtanog cilj , a to je Liga za prvaka, kazao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

KK Bosna Royal Jelly – KK Kakanj 83:57
(22:15, 25:15, 23:13, 13:15)

Utakmica Kupa BiH. Mala dvorana u Skenderiji. Gledalaca 600. Sudije: Ademir Zurapović, Nermin Kasumović i Maid Lasetović. Opunomoćenik: Hariz Bilić.

KK Bosna Royal Jelly: Miljan Šarić, Vladimir Đorđević 11, Denijal Bradić, Goran Ikonić 15, Haris Delalić 13, Edin Rešidović 12, Saša Vasiljević 6Ljubomir Čampara, Kerim Dragolj 2, Strahinja Dragičević, Maksim Šturanović 23, Atif Durak 1. Trener: Dušan Gvozdić.

KK Kakanj:Ermin Dedić, 5, Tihomir Vranješ 4, Aldin Mufglizović, Eladar Merdanović 4, Haris Ćurevac 4, Naser Đozić, Aldin Đelmo 11, Željko Palavra 8, Vojin Svilar 5, Emir Zimić 16, Rijad Smajlović. Trener: Josip Pandža.

A.Zekić i M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u