KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Bosna i Kakanj umjesto Čelika i Krivaje u Premijer ligi

17.05.2017. - Zbog skraćenja lige na dvanaest klubova iz Premijer lige je ispalo čak pet ekipa , među kojima su i dva predstavnika Zeničko-dobojskog kantona Čelik i Krivaja,koje će zamijeniti prvaci Prvih liga-Jug i Sjever, visočka Bosna i Kakanj, dok će treći novi premijerijer ligaš biti iz RS,ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva

rkkakanj_2017

Rukometaši Kaknja izborili plasman u  bh rukometnu elitu

Plasman rukometaša Kaknja u Premijer ligu Bosne i Hercegovine je doista veliki uspjeh, pogotovo ako se ima u vidu činjenica da su u ekipama Gračanice i Slobode Solane imali izuzetno jaku konkurenciju i da se prvak nije znao do  dvadesetak minuta prije kraja posljednje utakmice u Kaknju.

Velika euforija koja je vladala poslije posljednjeg zvižduka mostarskog sudačkog para, trajala je samo dva dana jer su čelnici kluba i stručni štab prionuli novim obavezama , svjesni šta ih čeka u najelitnijem takmičenju, kojeg će od nove sezone sačinjaviti  samo 12 klubova.

-Presretni smo zbog ovog što su naši rukometaši ostvarili. Dogodilo se upravo ono što smo željeli i planirali. Našoj sreći nema kraja. Sve čestitke igračima, kao i stručnom štabu na čelu sa trenerom Nedžadom Zaimovićem,a upravo oni su i najzaslužniji zbog ovog velikog podviga, kaže predsjednik  Upravnog odbora Džemal Bećirhodžić, koji je čelnu funkciju kluba preuzeo u zimskoj  pauzi i za kratko vrijeme uspio konsolidirati redove i ostvariti dugogodišnji san kakanjskih rukometaša.

Još dok je primao čestitke po završetku utakmice protiv Slobode Solane, Bečirhodžić je izjavio da će Kakanj biti stabilan premijerligaš i da će struka odlučiti o igračkom kadru i angažiranju pojačanja.

Trener Nedžad Zaimović  sa svojim suradnicima već je stupio u akciju oko dovođenja novih igrača i revidiranja postojećeg kadra.

-Mogu poručiti našim navijačima da ćemo dovesti kvalitetna pojačanja  i biti tvrd orah za sve protivnike. Nećemo biti samo prolaznici kroz Premijer ligu kao što je bio slučaj u sezoni 2012/2013.godine, kada smo među premijerligašima „plesali“ samo jedno ljeto. Naša nova uprava, na čelu sa predsjednikom Bečirhodžićem, dala nam je „zeleno“ svjetlo da dovedemo potrebna pojačanja i ja sam siguran da ćemo imati snažan tim koji će igrati zapaženu ulogu.Već smo obavili preliminarne razgovore s potencijalnim pojačanjima i do početka prelaznog roka (1.juni ,op.a)  bit će poznata imena svih igrača. Uz iskusne i provjerene Lilića, Purića, Agića, Denju, Bevrnju, Graba i naše mlade snage Čehajića, Amitovića, Bjelopoljaka i Zahirovića, koji su iznijeli  teret minule sezone, potrebna su nam pojačanja na  krilnim i bekovskim pozicijama, kao i pivota i to ćemo sigurno realizirati i kompletirati jednu izuzetno jaku ekipu, koja će se moći „nositi“ i s najpoznatijim premijerligašima, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

S obzirom da je u toku pley off za prvaka(Izviđač, Vogošća, Borac i Konjuh, op.a), te da su u Ligi RS preostala još dva kola, još nije definiran konačan spisak klubova za narednu sezonu. Izvjesno je da će igrati Izviđač ili Vogošća(prvak igra SEHA Ligu), Bosna (Sarajevo), Zrinjski(Mostar), Konjuh (Živinice), Borac (Banja Luka), Derventa, Goražde, Maglaj, Sloga(Doboj) , Bosna (Visoko), Kakanj i Slavija (Istočno Sarajevo, koja dva kola prije kraja prvenstva u RS ima značajnu prednost i sigurno će biti dvanaesti učesnik .

Slobodno možemo reći da Premijer liga nikad nije bila jača i da će naši rukometaši imati izuzetno tešku debitantsku sezonu. No, vjerujući  u  ambicije vodstva i struke, te podršku sponzora i Općinskog načelnika, kao i navijača, koji su u ključnim utakmicama protiv Gračanice i Slobode Solane dali ogromnu potporu, ne treba sumnjati da će izabranici trenera Nedžada Zaimovića igrati značajnu ulogu i ostvariti osnovni cilj – opstanak u eliti bh rukometa.

M.KOMŠO/KakanjLive     

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u