KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Boljkovac i Dedić između dva treninga

06.01.2016. - Košarkaši Kaknja, Boljkovac i Dedić, u popodnevnoj šetnji na ulicama Kaknja

pavle_dedaPavle Boljkovac i Ermin Dedić, na kaknjskim ulicama između košarkaških obaveza

Pavle Boljkovac i Ermin Dedić, u poslijepodnevnoj šetnji, tokom našeg susreta i pozdrava, komentarisali su i naredno gostovanje u nastavku prvenstva. Sve utakmice sljedećeg kola u košarkaškom prvenstvu lige 12, igraju se u nedjelju, dok će košarkaši Kaknja i BN Basketa, u Bjeljini, svoju utakmicu odigratu u subotu 09.01.2016. godine.

Kakanj je lider na tabeli, dok BN Basket zauzima pretposljednje mjjesto sa istim brojem bodova kao i posljednja Vrada HE iz Višegrada. Odnos na tabeli od ekipe Kaknja čini potunog favorita. Ermin Dedić, kaže da to ništa ne znači i da će biti veoma neizvjesno.

- U pauzi prvenstva smo radili dva puta dnevno i očekujem da nastavimo sa dobrim igrama i dobrim rezultatima. Najteže je igrati ovakve utakmice. Autsajder često iznenadi i bude bolji. Trudićemo se da se to ne dogodi.

Pavlu Boljkovacu, uoči Badnje večeri i sutrašnjeg Božića, prvo smo čestitali ove praznične dane, a tek onda počeli priču o BN Basketu.

- Pobjedili su Slobodu, a zatim još bolju ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada. To dovoljno govori sa koliko motiva se igra u Bjeljini kada dolaze ekipe koje su kvalitetne i u vrhu tabele. Znam da ćemo dati sve od sebe kako i nas ne bi iznenadili. 

Ne sumnjamo da će Pavle i Ermin zajedno sa ostatkom ekipe dati sve od sebe kako bi nastavili pobjedonosni niz i zadržali lidersku poziciju na tabeli. U tako optimističnom raspoloženju pođosmo svak na svoj stranu. Košarkaši do sljedeće trenerske obaveze, a mi da objavimo ovu kratku crticu i srdačan susret. 

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u