KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Biciklisti obilježili Dan bez automobila

23.09.2019. - U okviru Evropske sedmice mobilnosti koja se obilježavala od 16. do 22. septembra u Kaknju je zabilježen masovan odziov biciklista na rekretaivnu vožnju u Danu bez automobilaDan bez automobila, 22. Septembar, najavili su biciklisti BBK „Extreme“ još početkom mjeseca kada su posjetili načelnika Općine Kakanj Aldina Šljivu i pozvali ga da učestvuje u ovoj akciji, što je i učinio vozeći biciklo sa učesnicima rekrecijske vožnje.

Veliki broj Kakanjaca obilježio je 22. septembar - Evropski dan bez automobila. Brdsko-biciklistički klub „Extreme“ Kakanj, uz podršku Općine Kakanj i Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, organizovanjem rekreativne ture za ljubitelje biciklizma povodom Evropskog dana bez automobila, privukao je zasigurno do sada najveći broj učesnika. Nakon početne vožnje od gradske sahat-kule dužinom cijele biciklističke staze kroz grad, učesnici su krenuli put Kraljeve Sutjeske. Na lokalitetu nekadašnjeg kraljevog dvora održan je historijski čas dok je u povratku posjećeno endemsko područje močvare Bistrik.

Na zvaničnoj facebook stranici BBK „Extreme“ , povodom odziva i podrške napisane su i riječio zahvalnosti: „Zahvaljujemo se svim učesnicima ture, općinskom načelniku Aldinu Šljivi, kao i našim prijateljima iz Naše škole sporta i Udruženja Pozitiva“.

Ovogodišnja kampanja Evropske sedmice mobilnosti stavila je u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u