KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Bez Tomića i Dželme protiv Sparsa

09.03.2017. - Pored ranije ozlijeđenog Tomića, sigurno je da neće nastupiti Dželmo,a upitan je i nastup Emira Zimića

publika_sparsOvako je izgledala dvorana  pred Kup utakmicu Kakanj - Spars u februaru prošle godine

U posljednjem  kolo regularnog dijela prvenstva Lige 10, košarkaši Kaknja igraju protiv visokopozicionirane ekipe  Spars Ziraat bank, koju su  u  prvoj utakmici  u Sarajevu savladali sa deset koševa razlike (63:53).

Sparsi su od tada dobili jakog sponzora i promijeni ime, doživjeli  veliki remont u timu i ostvarili impozantne rezultate i sigurno će težiti da se revanširaju za poraz u Sarajevu.

S obzirom da ishod ovog meča nema poseban značaj jer su oba tima izborila plasman u Ligu za prvaka, može se očekivati nadigravanje i jedna zanimljiva i atraktivna utakmica, oči i dušu gledatelja.

Tako misli i trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, koji izuzetno respektira Sparse, ali se nada pobjedi svog tima.

U zadnjih pet kola oni su ostvarili svih  pet prvenstvenih pobjeda i nalaze se u odličnoj formi. Igra im se najviše vrti oko iskusnog i jako kvalitetnog dvojca Jovanović - Kovačević uz nekolicinu mladih reprezentativaca, koji su već stasali . Jako ih poštujem i respektiram , ali  nas interesa  samo pobjeda i ja vjerujem da ćemo  u subotu slaviti. Istina, pobjeda  nema neku rezultatsku važnost, jer su obje ekipe sigurne učesnice lige za prvaka,ali je za naš tim jako važna radi podizanje forme i skupljanja samopouzdanja koje nam nedostaje. Nastupit ćemo oslabljeni jer će  sigurno pored ranije ozlijeđenog Obrada Tomića sigurno izostati i Aldin  Đelmo koji je također  ozlijeđen. Zbog bolesti  cijeli tjedan nije trenirao  centar Emir  Zimić  i njegov nastup je upitan. Očekujem da će navedeni igrači biti spremni za nastup u prvom kolu  Lige za prvaka , istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Utakmica Kakanj-Spars Ziraat bank igra se u subotu u 19 sati. Utakmicu će suditi banjalučka trojka: 1. Bojan Jovanić, 2. Saša Babić i 3. Miljan Šobot.  Delegat/komesar  bit će Dragan Ćazić, također iz Banja Luke.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u